OUS går fra gul til grønn beredskap. Men forbereder samtidig for en ny runde med koronasmittede pasienter
OUS går fra gul til grønn beredskap. Men forbereder samtidig for en ny runde med koronasmittede pasienter

Koronadødsfall nummer 13 ved OUS: - Nå forbereder vi sykehuset for neste runde med smitte

— Vi har fått på plass gode planer for ytterligere opptrapping av kapasiteten for covid-19-pasienter når neste runde kommer, sier administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth ved Oslo universitetssykehus.

Publisert

Lørdag døde pasient nummer 13 med covid-19 ved Oslo universitetssykehus. Samtidig gikk beredskapen fra gult til grønt.

— Dette er det trettende dødsfallet ved sykehuset relatert til koronapandemien. Vi kan av personvernhensyn ikke gi ytterligere informasjon om den avdød, skriver OUS på sin nettside.

Færre ansatte i karantene

Tallene fra Oslo universitetssykehus viser at tallet på innlagte pasienter med koronasmitte fortsetter å gå ned. Siste oppdatering er fra i dag, søndag 19. april, og viser at det er 26 innlagte pasienter med covid-19 ved OUS.

Antall OUS-ansatte i karantene har gått fra over 2.300 til 220.
Antall OUS-ansatte i karantene har gått fra over 2.300 til 220.

Av de 26 innlagte koronapasientene er det 12 som ligger på intensivavdelingen. Samlet er det 49 koronapasienter som får intensivbehandling. 37 av pasientene på intensiven er innlagt av andre årsaker enn covid-19.

Tallet på ansatte i karantene er også synkende. Fredag 17. april var 220 av omlag 23.000 ansatte ved OUS i karantene. Det er påvist korona hos 148 ansatte siden smitteregistrering ble endret 19. mars.

Oslo universitetssykehus går nå fra gul til grønn beredskap i forbindelse med covid-19-pandemien, skriver OUS på nettsiden.

— Gode planer for opptrapping

— Vi er nå i en situasjon der vi skal ta opp igjen mer av den elektive aktiviteten, og vi går dermed i retning av mer normal drift for en periode, sier administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth.

OUS-direktør Bjørn Atle Bjørnebeth.
OUS-direktør Bjørn Atle Bjørnebeth.

— Vi har også fått på plass gode planer for ytterligere opptrapping av kapasiteten for covid-19-pasienter når neste runde kommer. Det er naturlig å signalisere dette ved å gå fra gul til grønn beredskap, sier OUS-direktøren.

Tilgangen på smittevernutstyr er for øyeblikket akseptabel, opplyser sykehuset.

— Det er imidlertid et stort forbruk, og det må vi regne med vil fortsette i lang tid. Det er derfor fortsatt nødvendig med rasjonering og god innsats for fornuftig og riktig bruk av smittevernutstyr, sier Bjørnebeth.

Grønn beredskap innebærer at beredskapsledelsen videreføres med noen forsterkede funksjoner.

Powered by Labrador CMS