— Dette er en utfordrende situasjon for pasienter og ansatte ved øyeavdelingen, sier administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth  ved Ullevål sykehus. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
— Dette er en utfordrende situasjon for pasienter og ansatte ved øyeavdelingen, sier administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth ved Ullevål sykehus. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

En tredel av de ansatte ved øyeavdelingen på Ullevål i korona-karantene

110 av 311 ansatte ved øyeavdelingen på Ullevål sykehus er nå i karantene og avdelingen avlyser nå alt bortsett fra øyeblikkelig hjelp.

Publisert

Bare de aller viktigste oppdragene prioriteres, opplyser medievakt Hedda Holth ved Oslo universitetssykehus.

Mandag kveld har fem ansatte ved øyeavdelingen testet positivt for koronasmitte og 43 ansatte har tatt en test med negativt resultat.

Fakta om koronavirus i Norge

  • Mandag 2. mars: Folkehelseinstituttet (FHI) opplyser at totalt 25 personer i Norge har testet positivt på koronaviruset. Ingen av dem er alvorlig syke.
  • 1. mars: FHI opplyser at totalt 19 personer i Norge er koronasmittet. Oslo universitetssykehus (OUS) opplyser at totalt fem ansatte ved øyeavdelingen er smittet.
  • 29. februar: FHI opplyser at totalt 15 personer i Norge er smittet av koronaviruset. OUS bekrefter at tre ansatte ved øyeavdelingen er smittet.
  • 28. februar: OUS bekrefter at en av deres ansatte, som nylig var på ferie i et høyrisikoområde i Nord-Italia, har fått påvist koronaviruset. Vedkommende er ansatt ved øyeavdelingen.
  • 28. februar: Bergen kommune opplyser at en person bosatt i Bergen har fått påvist koronaviruset etter å ha vært på reise i Nord-Italia.
  • 27. februar: FHI bekrefter at ytterligere tre personer har fått påvist koronaviruset. To av dem er bosatt i Oslo og har tilknytning til utbruddet i Italia, mens den tredje er bosatt i Bærum og har tilknytning til utbruddet i Iran.
  • 26. februar: En kvinne bosatt i Tromsø som nylig hadde kommet hjem fra Kina, testet positivt for koronaviruset og holdes i hjemmekarantene.
  • 26. februar: En mannlig norsk student bosatt i Firenze i Italia testet positivt på viruset. Han er innlagt på et lokalt sykehus med milde symptomer.

— Utfordrende situasjon

—  Ut over det tester vi dem det er grunn til å teste, for eksempel folk med luftveissymptomer, sier Holth til NTB.

—  Dette er en utfordrende situasjon for pasienter og ansatte ved øyeavdelingen, sier administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbethsykehusets nettsider.

— I denne uka planlegger vi kun å utføre øyeblikkelig hjelp og utvalgte prosedyrer i samarbeid med faglederne ved avdelingen, for å sikre at pasienter ikke får prognosetap i form av tapt eller redusert synsevne, sier Bjørnbeth.

Alle pasienter som har vært ved enheten der de fem smittede ansatte arbeider, er blitt kontaktet gjennom helgen med råd om karantene, opplyser sykehuset.

Ingen av de andre som var pasienter ved øyeavdelingen i forrige uke trenger nå å ta særskilte forholdsregler.

De vil likevel bli kontaktet i løpet av de nærmeste dagene.

Powered by Labrador CMS