Nye Årvoll omsorgssenter Bygningen har åtte etasjer, to kjellere og en teknisk toppetasje. Foto: Dmitry Tkachenko
Nye Årvoll omsorgssenter Bygningen har åtte etasjer, to kjellere og en teknisk toppetasje. Foto: Dmitry Tkachenko

Årvoll omsorgssenter offisielt åpnet. – Fineste som er laget for eldre i vår del av byen

Den gamle trygdeboligen i Øyvinds vei 2 er historie. Et nytt, moderne bygg har reist seg på tomta, for bydelens eldre.

Publisert

I det nye bygget er det 80 Omsorg+ boliger. 12 av dem er tilrettelagt for to personer, og 68 er tilrettelagt for husholdninger med én person. Bydel Bjerke står for driften.

– Alle leilighetene har sin egen balkong, og i toppetasjene har man nydelig utsikt og kan se helt ned til Oslofjorden, sier administrerende direktør i Boligbygg, Marit Jakobsen Leganger. Årvoll omsorgssenter er Boligbyggs største nye bygg noensinne, ifølge en pressmelding.

Bemanning hele døgnet

Boliger under betegnelsen Omsorg+ er tilpasset eldre som ikke trenger sykehjemsplass, men som har utfordringer med å bo i egen bolig. Det er bemanning i bygget hele døgnet, og en rekke servicefunksjoner er tilgjengelig. Beboerne får sin egen leilighet tilpasset eldre, samtidig som det legges det til rette for å leve sosialt og aktivt og benytte seg av de servicetilbudene man har behov for.

Byråd for eldre, helse og arbeid, Tone Tellevik Dahl, var i sin åpningstale opptatt av at boliger som dette er viktig for å kunne være sjef i eget liv.

– Jeg tror de fleste av oss er enige i at nye og fleksible boformer for eldre. En aldersvennlig by er både riktig og viktig.

Kafeteriaen En Glad Gutt

– Dette er noe av det fineste som er laget for eldre i vår del av byen. Og det varmer å høre at de eldre også virker å sette pris på det. Vi har jo prøvd å lytte til deres ønsker, og dette viser nok en gang at samarbeid gir de beste resultatene! sier bydelsutvalgsleder i Bydel Bjerke, Bjørn Arvid Lundberg (AP), til Akers Avis Groruddalen.

I første etasje ligger kafeteriaen En Glad Gutt, åpen for hele nærmiljøet, alle dager. I tillegg rommer aktivitetssenteret hobbyrom, bibliotek, møterom, trimrom, frisør og fotpleie samt egne rom for frivilligheten.

Powered by Labrador CMS