Stenging av Bjøråsen skole forlenges nå frem til påske. Skolen ble stengt tidligere denne uka grunnet et smitteutbrudd.
Stenging av Bjøråsen skole forlenges nå frem til påske. Skolen ble stengt tidligere denne uka grunnet et smitteutbrudd.

Bydelsoverlege forlenger koronastenging av Bjøråsen skole på Romsås

— På grunn av smittesituasjonen på Romsås har bydelsoverlegen bestemt at Bjøråsen skole skal stenges for fysisk undervisning fra og med mandag 15. mars til og frem til påske, skriver skolen på sin nettside.

Publisert

Stenging av Bjøråsen skole forlenges nå frem til påske. Skolen ble stengt tidligere denne uka grunnet et smitteutbrudd. Men nå får ikke elevene komme tilbake før tidligst etter påskeferien.

Det var VG som først omtalte forlengelsen av stenging.

Skolen har 162 elever fordelt på tre trinn, og alle har hatt tilbud om digital undervisning siden stengingen sist mandag.

FHI-rapport: Rask smittespredning blant barn

Den registrerte koronasmitten er nå på sitt høyeste noensinne i Oslo. Allerede fredag ble det klart at hovedstaden for andre uke på rad har satt ny rekord i antallet nye koronatilfeller. Før helgen var det oppdaget 1.476 nysmittede.

Samtidig viser en rapport fra Folkehelsinstituttet at det for første gang siden koronapandemien startet sist måned også påvist høyere smittespredning blant barn enn voksne i Oslo. Økningen sammenfaller med høyere registrert forekomst av britisk mutert virus.

— For første gang i løpet av pandemien er insidensraten (antall smittetilfeller per 100.000 innbyggere) per uke høyere hos barn i barnehagealder enn hos voksne over 19 år, skriver Folkehelseinstituttet (FHI) i en ny rapport.

— Oslo og Viken er samtidig fylker som tidlig fikk påvist nye virusvarianter assosiert med økt spredningsevne, spesielt engelsk virusvariant, skriver FHI.

Powered by Labrador CMS