Mangeårige Vålerenga-spiller og styreleder, Rune Hansen, overrakte kong Harald den kongelige drakta fra klubben som spiller i kongeblått. Til høyre for Kongen står Åge Petter Christiansen
Mangeårige Vålerenga-spiller og styreleder, Rune Hansen, overrakte kong Harald den kongelige drakta fra klubben som spiller i kongeblått. Til høyre for Kongen står Åge Petter Christiansen

Kongen fikk egen VIF-drakt og roste Vålerengas breddesatsing: - Viktig å ta samfunnsansvar

Med 1.400 medlemmer fra 74 nasjoner er Vålerenga Fotball en stor breddeklubb, og svært viktig for barn og unge på Oslos østkant. Det var bakteppet for at Kongen besøkte klubben og hjemmebanen på Valle.

Publisert

Kong Harald er ikke bare opptatt av toppidrett. Den ekstremt idrettsglade majesteten er vel så opptatt av at barn og unge har et tilbud. Derfor ville kong Harald gjerne besøke Vålerenga Fotball og få lære mer om breddesatsingen.

Da han ankom Intility Arena ble han møtt av jublende barn og unge fra klubbens breddeavdeling.

Kongen: — Viktig at klubber tar samfunnsansvar

Og på spørsmål fra NRK om hva han syntes om at breddeidretten er i gang igjen etter koronanedstenging var Kongen krystallklar.

— Jeg tror det er veldig viktig. Og det ser jeg jo her i dag. Det er viktig med lek og at man har det gøy, svarte Harald.

Mest imponert var Kongen over den enorme inkluderingsjobben Vålerenga gjør på Oslo øst. Med medlemmer som har bakgrunn fra 74 nasjoner er klubben nesten som et mini-FN.

— Vålerenga er jo ikke bare opptatt av fotball. Klubben tar vare på mennesker i lokalmiljøet, og det synes jeg er helt fantastisk. At klubber tar samfunnsansvar er veldig viktig, sa kong Harald til fremmøtt presse.

Under besøket fikk kong Harald overrakt en Vålerenga-drakt med nummer, romertallet V, og draktnavnet Harald R.

Da Harald møtte Henger`n

Inne på stadion fikk også kong Harald høre Bjølsen Valsemølles sang Vålerenga Kjerke, som er blitt en klubbsalme for Vålerenga. Selvsagt fremført av barn på tribunen mens Kongen sto på gressmatta.

Kongen og Henger`n ler godt. Både Terje 'Henger`n' Hellerud og kong Harald er kjent for humoristiske replikker.
Kongen og Henger`n ler godt. Både Terje "Henger`n" Hellerud og kong Harald er kjent for humoristiske replikker.

Men det var ikke bare barn og unge som fikk møte Kongen. Inne i stadionanlegget var det et møte mellom to legender da kong Harald møtte Vålerenga-legenden Henger`n, eller Terje Hellerud som han egentlig heter.

Henger`n er en av de originale bohemene fra Vålrengas lag på 1960-tallet. Men han var ikke bare en strålende fotballspiller. Henger`n var kanskje vel så god med kølle og puck.

Han debuterte på A-laget i hockey allerede i 1954, tre år før han ble A-lagsspiller i fotball. Hockey spilte han til 1974, mens siste fotballen og A-lagskarrieren først tok slutt i 1977.

Hva Kongen og Henger`n snakket om fikk ikke pressen med seg. Men begge er kjent for kjappe replikker. Så en eller annen gang får kanskje omverden høre hva som ble sagt mellom to idrettsglade herrer - den ene konge og den andre klubblegende.

Powered by Labrador CMS