En person ble truet med kniv utenfor Paleet.

Mindreårige gutter anholdt etter knivran av Norway Cup-deltaker (15) på Karl Johan

Politiet oppretter sak mot seks mindreårige gutter som de mener står bak ranet av en 15 år gammel gutt på Karl Johan tirsdag.

Publisert

Seks mindreårige gutter ble anholdt av politiet etter ranet. De er tirsdag ettermiddag sluppet fri, opplyser politiet til NRK.

– Det er ingen grunn til å tro at det er noe kjennskap mellom fornærmede og de anholdte, sier operasjonsleder Bjarne Pedersen.

Slått og truet med kniv

Politiet undersøker nå om det var flere involverte. De har varslet foreldrene til de seks som ble anholdt.

Den fornærmede gutten skal ha bli slått i ansiktet i forbindelse med ranet. En av ranerne skal dessuten ha truet 15-åringen med kniv.

Hendelsen fant sted utenfor Paleet kjøpesenter midt på Karl Johans gate.3

Politiet mottok melding om ranet ved 13-tiden tirsdag og satte i gang søk etter en guttegjeng.

Politiet med flere patruljer ved Paleet, der en person skal ha blitt truet med kniv.

– Fornærmede skal ha blitt ranet av cirka 10 unge gutter i 14-årsalderen og blitt slått i forbindelse med ranet. En av gjerningspersonene skal ha framvist en kniv, skrev politiet på politiloggen.

– Ubehagelig

15-åringen er i Oslo i forbindelse med Norway Cup. Han sa seg uskadd etter hendelsen, men ble likevel sendt til legevakt med ambulanse, opplyser operasjonslederen.

Politiet har avhørt vitner og sjekker videoopptak fra stedet. De har ikke gjort funn av kniven.

Fornærmede spiller for en klubb i Innlandet, skriver TV 2.

– Det er vanvittig uheldig for spilleren, som ble slått. Ekstremt kjedelig for hans medspillere, som nå føler seg redde og bekymret, og som synes det er ubehagelig. Og det er ekstremt kjedelig for turneringen som helhet, sier fotballklubbens daglige leder til kanalen.

– Sånt skal jo ikke skje i Norway Cup. Det er uflaks. Vi håper det er et engangstilfelle at noen opplever dette, sier lederen videre.

Kjørt til legevakt

15-åringen er i Oslo i forbindelse med Norway cup. Operasjonsleder Bjarne Pedersen fortalte til NTB at fornærmede i utgangspunktet meldte seg uskadd. Han er allikevel kjørt med ambulanse til legevakt for sjekk.

Politiet iverksatte avhør av vitner og sjekket ut videoopptak fra stedet. Politiet har ikke gjort funn av kniven.

Ifølge et vitne Dagbladet har snakket med skal det ha vært sparkesykkelen til 15-åringen som ble stjålet. 

Powered by Labrador CMS