— Sykehustomta på Ullevål burde brukes til sykehusdrift også i framtida,mener mindretallet av lokalpolitikerne i bydel Frogner.

Drama rundt bevaringen av Ullevål sykehus i bydelsutvalget på Frogner. Høyre og MDG vil ikke gå mot salg av sykehustomta

Miljøpartiet de grønne snudde onsdag kveld og sørget for at lokalpolitikerne i bydel Frogner trakk en uttalelse om at det vil være katastrofalt for byen å ikke drive sykehus på tomta også i framtida.

Publisert

Etter vedtaket om å flytte driften ved Ullevål sykehus til et nytt storsykehus ved siden av dagens Riksospital på Gaustad, er forslaget til reguleringsplan for storsykehuset ute på høring.

Etter at kollegene i nabobydelen Ullern enstemmig vedtok at det ville være en stor feil å avvikle Ullevål som sykehusområde i fremtiden, lå alt til rette for at også lokalpolitikerne i bydel Frogner skulle vedta en liknende uttalelse i sitt møte onsdag kveld.

Forslaget hadde fått flertall, mot Høyres stemmer, i to underkomiteer på vei til onsdagens bydelsutvalgsmøte. I siste liten snudde representantene fra Miljøpartiet De Grønne og stemte for en mindre kritisk uttalelse, som var foreslått fra Høyres representanter. Dermed falt det opprinnelige forslaget.

— En høringsuttalelse må være saklig

— Jeg opplever noen av uttalelsene i det opprinnelige forslaget som veldig grandiose. Vi må være forsiktige med hvor mange krav vi stiller i en høringsuttalelse, sier gruppeleder for MDG, Adam Tumidajewicz.

Han reagerte spesielt på punktet i det opprinnelige forslaget hvor det tas til orde for «at Frogner bydelsutvalg mener at det vil være et katastrofalt, irreversibelt feilgrep å avvikle Ullevål som sykehusområde, og vil be om at Oslo opprettholder gjeldende regulering av området, og motsetter seg salg til andre formål.»

Gruppeleder for MDG i bydel Frogner, Adam Tumidajewicz

— Det er ikke vi som skal regulere hva tomta skal reguleres til i framtiden. Det er ikke sånn det fungerer og derfor er det å bruke så bombastiske ord ikke veldig produktivt. I slike saker er det bedre å uttale seg saklig enn bastant, sier han.

Det at deres politiske venner i bydel Ullern hadde et annet syn på saken, lot heller ikke til å bevege verken Høyre- eller MDG-politikerne på Frogner.

— At andre bydeler har andre syn enn oss får stå for deres egen sak. Vi mener det vi mener og det står vi for, sier Carl Henrik Sand Bastiansen (H).

Mindretallet ville ikke sitte igjen med svarteper

Blant lokalpolitikerne som stod bak det opprinnelige forslaget til uttalelse, var skuffelsen over MDGs helomvending til å ta og føle på.

— Det er litt pussig at vi ikke kan få et enstemmig og kritisk vedtak som verner om tomta på Ullevål når de klarer å få det til i bydel Ullern, hvor Høyre sitter med flertallet alene, sier gruppeleder for Venstre, Tore Wilken Nitter Walaker.

— Vi burde blitt enige om å ikke selge Ullevål-tomta til komersielle interesser, mener Tore Wilken Nitter Walaker (V).

Han er spesielt lite begeistret for at punktet om bevaring av sykehusdrift på Ullevål-tomta også i framtiden, er borte fra uttalelsen som ble vedtatt.

— Jeg vil vi skal ha et godt og stort sykehus på sentral tomt i Oslo. Ikke selge tomta til bolig og næringsvirksomhet.

— Nå blir vi sittende igjen med noe smått som ikke hjelper framtidens sykehusbehov, mener Venstre-politikeren.

Også Arbeiderpartiets gruppeleder Bjarne Lagesen var skuffet over vedtaket.

— Jeg synes ikke det opprinnelige forslaget gikk langt i det hele tatt. Jeg synes vi kunne vært hardere i klypa i forslaget. Som lokalpolitikere skal vi tørre å si fra, påpeker han.

Powered by Labrador CMS