bislett guttekor 2
Guttene fra Bislett guttekor hadde øvd lenge og sett frem til konserten i Universitetets aula. Foto: Martin Henrik Andresen

Bislett guttekor imponerte i en fullsatt universitetets aula

Et guttekor fra Bislett har øvd i månedsvis med ukentlige videolekser og sangøvinger. I går fremførte de Joseph Haydns Årstidene i en fullsatt aula. Med noen av Norges beste musikere.

Søndag fremførte et stjernelag av landets beste musikere Haydns vakre verk «Årstidene» i Universitetets Aula. For første gang noensinne ble verket fremført med nynorsk tekst. Midt blant musikerne sto to barnekor fra Bislett og Majorstuen.

– Hun var morsom og grei, sier kormedlem Olav Nyborg Andresen fra Bislett guttekor, om dirigent Grete Pedersen. Hun regnes av mange som en av Europas beste kordirigenter. Pedersen ledet både barn og voksne sangere gjennom Årstidene.

Som å spille for Liverpool

Barnekorene Bislett guttekor og Majorstuen barne- og ungdomskor fikk være med i den nynorske verdenspremieren. Korene var spesielt inviterte til å samarbeide med Norges kanskje beste kor, Det Norske Solistkor. I tillegg spilte Ensemble Allegria, et av landets beste profesjonelle kammerorkester, og Det Norske Blåseensemble.

– Å inviteres til å samarbeide med Solistkoret er en drøm. Det er litt som å gå fra barnefotball til å spille for Liverpool, sier Marius Astrup Thoresen, dirigent i Bislett guttekor.

Guttene har øvd i månedsvis med ukentlige videolekser og sangøvinger. Guttene opplever ekstra motivasjon når de store opplevelsene står for døren.

bislett guttekor
Tidligere har Haydns Årstidene bare vært fremført på tysk. Lyriker Paal-Helge Haugen har oversatt stykket til nynorsk. Foto: Martin Henrik Andresen

Sikter mot et svært høyt nivå

– Mange av guttene fikk en smak på å medvirke i store prosjekter da de framførte Mahlers 3. symfoni med Sølvguttene og Kringkastingsorkesteret i Oslo konserthus i januar. Dette prosjektet er på mange måter like stort, sier dirigent Thoresen.

Bislett guttekor ble etablert av Marius Astrup Thoresen og Sindre Beitohaugen i 2015. Korets formål er å skape sangglede og mestring og sikter mot et svært høyt nivå. 72 gutter synger i guttekoret. Koret har på tre år blitt et av landets største guttekor.

Det Norske Solistkor har en unik posisjon i norsk kulturliv. Koret har gitt over to hundre urfremføringer, hvorav over sytti verker av norske komponister.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer