I tillegg til å bli norgesmestere, vant Den norske Studentersangforening begge de to klassene de deltok i: Elite og Elite sakral. Foto: Ragnhild H. Aadland Høen/Norges Korforbund

Norges eldste kor, Den norske Studentersangforening, ble norgesmester i korsang

– Olavshallen var fullsatt av publikum, og sangerne var i ekstase! Umiddelbart etter premieutdelingen feiret vi med å bryte ut i sang – Norges Fjelde.

Publisert

Den norske Studentersangforening er det offisielle mannskoret ved Universitetet i Oslo. I tillegg til å bli norgesmestere, vant koret begge de to klassene de deltok i: Elite og Elite sakral.

I finalen forrige helg sang koret Norge, mitt Norge (Alfred Paulsen) og Saitara Bushi, som er en tradisjonell japansk sang om fiske.

– Vi har hatt fullt fokus på å perfeksjonere repertoaret vårt i år. Koret er i storform om dagen, og flere av sangerne har gitt uttrykk for at de aldri før har hatt det så gøy på scenen som under NM. Denne gleden tror jeg har bidratt til å gjøre publikumsopplevelsen enda bedre, sier Magnus Brune, styremedlem i koret.

Jubelscener fra NM i kor. Foto: Lill Thommesen

– Koret i ekstase

Brune forteller at Store Sal i Olavshallen var fullsatt av publikum og sangere. – Det var naturligvis super stemning i salen da vi vant. Umiddelbart etter at premieutdelingen var ferdig og publikum var i ferd med å gå, feiret vi ved å bryte ut i sang – Norges Fjelde. Sangerne var i ekstase!

Han tillegger dirigent Marit Tøndel Bodsberg Weyde en stor del av æren for prestasjonen.

– Sammen har vi hatt det skikkelig gøy på øvelsene. Det er ingen tvil om at vi er utrolig heldige som har Marit Weyde. Hennes måte å motivere oss på, evnen til å eksperimentere musikalsk og gi oss direkte tilbakemeldinger og briljere med sitt musikalske talent og kunnskap, gjør at koret stadig blir bedre.

Marit Tøndel Bodsberg Weyde er dirigenten som har løftet Den norske Studentersangforening til nye høyder. Foto: Privat

– Korene blir stadig bedre

Korsang er den største kulturaktiviteten i Norge med over 200 000 utøvere, og tallet vokser stadig. Det er fjerde gang NM for kor arrangeres, og det var 58 kor og vokalgrupper som deltok i år.

I forrige NM konkurrerte 1 100 sangere i 12 ulike klasser. I år konkurrerte rekordmange 1 600 korsangere i hele 17 ulike klasser.

– Vi ser at nivået på korene stadig stiger. Det har vært en markant nivåstigning bare siden forrige Kor-NM ble arrangert. Eliten blant norske kor er i verdenseliten, sier Tove Ramlo-Ystad, som er musikkfaglig ansvarlig for mesterskapet.

Bislett guttekor gjorde en kjempeprestasjon og kom på tredjeplass i NM. Foto: Multifoto/Koralliansen

Helt nytt av året er det at det er opprettet en egen NM-klasse for barnekor, der storsjarmørene Bislett guttekor kom på tredjeplass. Seniorklassen ble vunnet av Oslo seniorkor. Vokalgruppa Host! fra Oslo stakk av med seieren i klassen «Vokalgruppe A akustisk», mens damekoret Sangforeningen vant klassen Damekor B.

Powered by Labrador CMS