Det har vært innstramminger knyttet til behandlingen av mannen som ble drept av politiet etter å ha truet forbipasserende på Bislett torsdag. I Theresesgate har pårørende og publikum tent lys og lagt ned blomster på åstedet.

I sommer skjedde det endringer i behandlingen av mannen som ble drept av politiet tirsdag

Statsadvokaten sier de kjenner til innstramninger knyttet til behandlingen av mannen som ble drept av politiet på Bislett i går. Endringen skjedde i sommer.

Publisert

I sommer ble det strammet inn rundt mannen som tirsdag ble drept av politiet etter å ha truet flere personer og gått til angrep på en politibetjent på Bislett i bydel St. Hanshaugen.

33-åringen ble i desember i fjor dømt til tvungent psykisk helsevern etter at han knivstakk en mann i Oslo i 2019 i psykotisk tilstand.

Statsadvokaten har vært i kontakt med helsevesenet

Han var ute på permisjon fra behandlingsstedet da han tirsdag truet flere personer med kniv på Bislett i Oslo.

Førstestatsadvokat Trude Sparre i Oslo statsadvokatembeter sier til Dagbladet at de har vært i dialog med helsevesenet om oppfølgingen.

— Vi er kjent med at det har vært innstramminger knyttet til behandlingen av ham, sier Sparre. Hun sier at innstrammingene skjedde i år. Hun bekrefter innstrammingene overfor TV 2.

— Det knyttet seg til at man vurderte at det var økt tilstedeværelse av risikofaktorer, sier hun.

Powered by Labrador CMS