Dirigent Tone Bianca Sparre Dahl mottar prisen som norgesmester i korsang, på vegne av Schola Cantorum.
Dirigent Tone Bianca Sparre Dahl mottar prisen som norgesmester i korsang, på vegne av Schola Cantorum.

Schola Cantorum fra universitetet norgesmestere i kor

Schola Cantorum fra Universitetet i Oslo vant NM for kor i Trondheim i helgen. Også Birkelunden mannskor, GAEA og Bolteløkka jentekor vant høythengende priser.

Publisert

Schola Cantorum er et kor ved Universitetet i Oslo, og var opprinnelig et kor for studentene ved Institutt for Musikkvitenskap.

Koret synger for det meste klassisk musikk med høy vanskelighetsgrad og har vunnet mange internasjonale priser og spilt inn flere CDer.

Fremragende tolkning

Under konkurransen fremførte koret stykket «Love Song 2» av Torbjørn Dyrud.

I sin begrunnelse for Komponistforeningens hederspris sier juryen:

«Koret fremførte stykket med stort overskudd både hva gjelder rytmikk, diksjon, dynamikk og intonasjon. Viktigst var likevel den åpenbare forståelsen av stykkets intensjon og formidlingen av dette. Det fremstår som tydelig at kor og dirigent har jobbet langsiktig med vår tids musikk og at de sammen har lagt ned et stort arbeid bak denne fremføringen. Dette var virkelig en fremragende tolkning!»

Koret ble stiftet av Knut Nystedt i 1964 og blir dirigert av Tone Bianca Sparre Dahl.

Flere priser til Oslo-kor

Under konkurransen vant Birkelunden mannskor prisen for beste mannskor i klasse A. Bolteløkka jentekor vant prisen for beste barnekor i åpen klasse. GAEA vant som beste elitekor. Koret er et kvinnelig ensemble med 10 sangere, der mange har studert sang. Koret øver i Fagerborg kirke.

Powered by Labrador CMS