Fantasy Music Manager heter appen som gjør at du kan være manager for og bygge opp et band. Foto: Gjermund Gustavsen
Fantasy Music Manager heter appen som gjør at du kan være manager for og bygge opp et band. Foto: Gjermund Gustavsen

Ny app gjør Øyafestivalen til et spill

Sett sammen din favorittstall av Øya-artister i det nye spillet Fantasy Music Manager.

Publisert Sist oppdatert

I morgen braker det løs i Tøyenparken når artister som The Cure, Karpe og Robyn står på scenen under Øyafestivalen. For første gang i festivalens historie kan du spille et spill som gjør deg til manager for artistene som opptrer der. Spillet heter Fantasy Music Manager og er et nytt norsk konsept.

Øyafestivalen er en av de største og mest populære musikkfestivalene i Norge. Dit kommer bransje og artister fra hele verden, og festivalen har tilsammen 85.000 besøkende hvert år. I år opptrer artister som Sigrid, Unge Ferrari, Erykah Badu og James Blake.

Løfter frem artister

Birgitte Mandelid, program- og markedssjef i Øya, prøvde spillet selv på by:Larm i år og likte det.

– Jeg spilte Fantasy Music Manager på by:Larm tidligere i år og syntes det var veldig gøy. Det er et spill som har som mål og fokus å synliggjøre og løfte frem alle artister som spiller på en festival. Det heier vi veldig på og håper det vil føre til at publikum hos oss vil oppdage nye artister og ha en ekstra morsom festivalopplevelse, sier Mandelid.

– Samtidig er vi glade for at Øya kan være med på å vise frem noe innovativt og spennende fra den norske musikk/tech-scenen, avslutter hun.

Vinner ukespass

Fantasy Music Manager fungerer slik at man signerer artister til en egen stall i spillet og får poeng etter hvor bra anmeldelser konsertene på festivalen får.

Simen iIdsøe Eidsvåg er skaperen av det nye Øya-spillet. Foto: Privat
Simen iIdsøe Eidsvåg er skaperen av det nye Øya-spillet. Foto: Privat

Gründeren av spillet, Simen Idsøe Eidsvåg, er spent og glad for samarbeidet med Øyafestivalen.

– Det er med stor ærefrykt vi rigger klart spillet vårt for selveste Øyafestivalen. Den har gitt meg selv og andre så mange gode konsert- og festivalopplevelser. Samtidig har de vært en viktig arena og stemme for å løfte frem nye artister, som er det vi brenner for og har som mål med Fantasy Music Manager, sier Eidsvåg.

Spillet er gratis og er tilgjengelig i App Store og Google Play. Hver dag under festivalen vinner den beste spilleren ukespass til Øyafestivalen 2020.