Det er flere mennesker på Polet klokka 10 enn det er på Sagene bingo denne dagen. Foto: Google image
Det er flere mennesker på Polet klokka 10 enn det er på Sagene bingo denne dagen. Foto: Google image

Den enes bingo er den andres bankerott

Sagene Bingo innfrir de fleste av mine forhåndstanker om hva en bingo skulle være.

Publisert Sist oppdatert

Sagene bingo, i Arendalsgate 16, har to haller med separate innganger. I den ene er det kun maskinbingo og gratis kaffe. I den andre får du maskin- og papirbingo, men ikke noe gratis kaffe. Valgets kvaler.

Jeg går inn i den største salen hvor jeg også kan få papirbingo. I inngangspartiet blir jeg møtt av en hyggelig dame som forteller meg at det er få her i dag, så jeg er hjertelig velkommen. Inne er det kun godt voksne damer.

Bingo-Oslo

Ethvert nabolag, sin egen bingo. Men hva skjer på bingoen, hvem går dit og hvordan står det til der? I serien Bingo-Oslo, tar Hans Bastian Borg pulsen på byens aksepterte gamblinglokaler.Serien er støttet av Fritt Ord.bingo

Det er håpløst

Det er 84 maskinbingoer, men vi er kun fem som bruker dem. Altså 79 maskiner til rådighet. Det er flere folk på venterommet til fastlegen enn her.

Jeg setter meg i nærheten av to damer for å overhøre bingoens mysterier og kanskje lære noen triks. Den ene utbryter at dette er håpløst. Hun er så nær, men i dag får hun ikke tallene hun ønsker. Den andre har mer flaks, for plutselig roper hun bingo. Hun må faktisk rope bingo fire ganger før bingovertinna våkner og kommer med premien.

Jeg merker meg at bingoverten i høyttaleren er en mann med helt lik stemme som han jeg møtte på Schous plass bingo. Jo, vi spiller på link med Schous plass bingo. Samme eier med andre ord.

Det blir ikke noen pengepremie på meg denne dagen heller. Foto: Hans Bastian Borg
Det blir ikke noen pengepremie på meg denne dagen heller. Foto: Hans Bastian Borg

Godbiten blir annonsert

Damen ved siden av sier nok en gang at dette er håpløst, og jeg kjenner meg selv igjen fra når jeg er på fisketur. Det er i hvert fall håpløst.

Her, som på Schous plass, er det fliser på tak og vegger. Jeg mistenker at eieren av disse bingoene driver en flisekjede ved siden av og markedsfører flisens fortreffeligheter.

Det er visstnok tid for Godbiten. Jeg spør fruen ved siden av meg om hva Godbiten er. Hun aner ikke, men mener det er for å lure oss til å spille mer. Hun kan for øvrig røpe at det er lenge siden hun har fått seg en godbit.

Øvre grense på gamblingen

Nok engang blir det uttalt ved nabobordet at ting er håpløst. Kan hun ikke bare gå hjem da, tenker jeg. Den andre rundt bordet roper bingo igjen og drar til seg en hundrings.

I rommet ved siden av, ved Norsk Tipping-automatene, får en håndverker en telefon og går ut. Han kommer inn igjen og snakker med en annen gambling kamerat om dette med å bruke for mye penger. Håndverkeren sier at han setter en øvre grense hver dag.

Heller ikke jeg har noe suksess. Jeg sitter der nok en gang og er ett tall fra fullt hus.

Les mer om Bingo-Oslo.