Bingo-Oslo

En ting skal Quick Bingo Oslo på Galleri Oslo ha. Stolene er gode å sitte i. Foto: Hans Bastian Borg
En ting skal Quick Bingo Oslo på Galleri Oslo ha. Stolene er gode å sitte i. Foto: Hans Bastian Borg

– I Oslos styggeste bygg, ligger Oslos kjedeligste bingo

Min tese er at det er de svakeste i samfunnet som holder gamblingen i live.

Publisert

Galleri Oslo er trolig Norges-historiens største skandale. Utvendig er det superkjedelig, og innvendig ser det forlatt ut. Kan siste mann som går huske å slukke lyset.

Galleri Oslo ble lansert som nord Europas lengste innendørs handlegate. Som jeg erindrer, var inndelingen med navn på hovedsteder i Europa, artig. Jeg lurer på hva de tenkte rundt idé-bordet. For å understreke kjedeligheten har Akershus fylkeskommune leid mye av bygget.

Oslo-bingoen

Ethvert nabolag, sin egen bingo. Men hva skjer på bingoen, hvem går dit og hvordan står det til der? I serien Bingo-Oslo, tar Hans Bastian Borg pulsen på byens aksepterte gamblinglokaler.

Serien er støttet av Fritt Ord.bingo

Det som en gang var butikker, har blitt kapsla inn som kontorer, alt levende liv er nærmest utradert. Nå er det Nord-Europas lengste spøkelsesgate, kåret i 2008 av Aftenposten til Oslos styggeste bygg.

Jeg finner Oslos kjedeligste bingo

Jeg går fra Spektrum i sentrum og finner Oslos trolig kjedeligste bingo i enden av bygget, Quick Bingo Oslo. Det er nærmest som om eierne har tenkt at: «vi må være kronen på verket hva Galleri Oslo kjedelighet angår».

Utenfor lyser det opp av reklame for Rikstoto og Norsk Tipping. Inne er det skjermer som viser travsportens edle kunster og en drøss Norsk Tipping-automater. Det er vel en 35 databingo-maskiner. Jeg tar meg en runde i dette trange litt klaustrofobiske lokale. Det er tett med automater og ett sted finner jeg restene etter en som har spilt papirbingo, her går det mest i automat. En ting skal denne bingoen ha, de har de beste stolene.

Galleri Oslo ble i sin tid kåret til Oslos kjedeligste bygg. Foto: Bjoertvedt / Wikipedia
Galleri Oslo ble i sin tid kåret til Oslos kjedeligste bygg. Foto: Bjoertvedt / Wikipedia

Las Vegas i Norge

Oslo bingo-toget mitt tar nå en alvorlig sving inn på sidesporet kalt Norsk Tipping. Den største aktøren innenfor monopolet kalt pengespill.

Norsk Tipping ligger under Kulturdepartementet, ledet av den til enhver tid sin sittende Las Vegas-ministeren, i år representert av kulturminister Trine Schei Grande.

I spillmonopolet til AS Norge skal en prosentdel av overskuddet av penger gå til idrettslag og veldedige organisasjoner. Så neste gang du stolt ser ungen din bedrive idrett eller en kulturaktivitet, er det trolig støttet av noen som bedriver gambling.

Og min tese er at det er de svakeste i samfunnet som holder gamblingen i live. Hvis du nå får en flau bismak i munnen så kan du faktisk velge å sifra til lederne i organisasjonen unga dine deltar i at du heller vil øke en egenandel blant foreldrene i gruppa.

Norsk Tipping har blitt mer kynisk

Norsk Tipping får beskjed av Kulturdepartementet om hva de bør hente inn av Las Vegas-penger. Norsk Tipping får skryt av spillavhengig.no for måten de gjennomfører sitt mandat, men det ække tvil. De har fått konkurranse av private selskaper som opererer fra utlandet. Norsk Tipping har blitt mer og mer kyniske etter hvert som spillmarkedet har utviklet seg. Mye bingo foregår nå via nettstedet til Norsk Tipping.

En gamblingpust i bakken

Bingo-toget skal settes på skinner igjen. Det at Galleri Oslo bingoen befinner seg i andre etasje i selveste Bussterminalen gjør at gjennomreisende kan ta seg en velfortjent gamblingpust i bakken.

Det finnes et kjøkken opplegg i bingoen, men der står den en lapp om at kjøkkenet er forbeholdt ansatte. Her kan du ikke varme dagens medbrakte måltid med andre ord.

Det sosiale miljøet, hvis det finnes, virker som å være vanskeligere å komme seg inn i enn det norske landslaget i fotball. Her er det internt, spør du meg, men så kan jeg ikke si at jeg forsøkte etter beste evne.

Ikke akkurat landets blideste

Betjeningen består av en mann som sitter i en slags resepsjon. Han vinner vel ikke prisen «Norges blideste», men hvem hadde vel smilt som en sol her.

Nei, jeg får raskt nok av dette lokalet og setter på dør. Jeg fant faktisk i sin tid mer moro av å gå i nabobygget og klage på ligningsoppgjøret.

Les mer om Bingo-Oslo.

Powered by Labrador CMS