Carl Berner bingo ligger rett ved et av Norges travleste veikryss. Foto: Hans Bastian Borg
Carl Berner bingo ligger rett ved et av Norges travleste veikryss. Foto: Hans Bastian Borg

Carl Berner bingo har en stairway to bingoheaven

Miljøet på Carl Berner Bingo er i tråd med mine tanker om bingo. Her er det mennesker i riktig bingoalder, men plutselig kommer en mann i 30-årsalderen inn, bingoturneens yngste deltaker.

Publisert Sist oppdatert

Carl Berner er kanskje mer kjent for krysset sitt enn skihopping på Ola Narr. Og det er nettopp i dette krysset vi finner Carl Berner Bingo. Når jeg kommer inn i første etasje på bingoen, er skuffelsen til å ta og føle på.

For meg som ikke liker store folkeforsamlinger, er dette uutholdelig. Lokalet er trangt, ekstremt rotete og skittent. Mannen i resepsjonen ser ikke opp fra maten han spiser, og det er nærmest umulig å legge inn et spørsmål på om det finnes en papirbingo her.

Bingo-Oslo

Ethvert nabolag, sin egen bingo. Men hva skjer på bingoen, hvem går dit og hvordan står det til der? I serien Bingo-Oslo, tar Hans Bastian Borg pulsen på byens aksepterte gamblinglokaler.Serien er støttet av Fritt Ord.bingo

Stairway to bingoheaven

Det kommer en mann inn fra det jeg tror er et røykerom, men neida. Det går en trapp opp, nærmest en «stairway to bingoheaven».

I andre etasje finner du sjølveste papirbingoen, og her snakker vi. Her har du, ved siden av de utallige maskinbingoene, en fantastisk utsikt over Carl Berner-krysset. Her kan du følge med på trafikkmaskinen utenfor.

Bingoen er drevet av Egil Hesland, og det kan du nærmest se på interiøret. Nok en bingo flislagt fra topp til tå. Doen på Carl Berner bingo er magisk, ren og jada, også den er flisbelagt.

Bingoene til Egil Hesland har det til felles at de er flislagte fra topp til tå. Foto: Hans Bastian Borg
Bingoene til Egil Hesland har det til felles at de er flislagte fra topp til tå. Foto: Hans Bastian Borg

Number of the bingobeast

En mann kommer inn og slår av en prat med en av de andre gamblerne. Han kommer rett fra jobben. Det har vært hardt på jobben i dag, så nå er det viktig med et velfortjent avbrekk.

Det er 48 maskiner hvorav sju er i bruk, så er det enkelt å få seg et avskjermet bord.

Jeg må nesten le når jeg får bingobongen min, og den begynner med tallene 666, number of the bingobeast.

Bingoens yngste deltaker

Et skilt forklarer at her er det mobilforbud. Fasttelefonen på bingoen ringer, og en av spillerne får overlevert telefonen. Jeg mistenker at han jobber her. Det er ikke en kort samtale han tar, den varer og rekker.

Det kan virke som om miljøet her er bedre og mer i tråd med mine tanker om bingo før jeg begynte å frekventere Oslos bingoer. Menneskene er i riktig bingoalder, men mens jeg sitter der kommer det en mann i 30-årsalderen inn, bingoturens yngste deltaker.

Maskinbingoene ruller og går på Carl Berner bingo. Foto: Hans Bastian Borg
Maskinbingoene ruller og går på Carl Berner bingo. Foto: Hans Bastian Borg

Hvor ligger spenningen?

Utenfor bingoen er det en uterøykerseksjon, og jeg møter på en mann med vålerengacaps, men det er nok enklere å få sportsfantaster i tale enn bingofolket.

Jeg spør litt om sport og om han er hockey- eller fotballfan. Han forteller at det er fotball det går i, og jeg får nærmest en verbal rundtur på den nye stadion til Vålerenga.

Jeg skifter samtaleemne til bingo. Han forklarer at akkurat nå står maskinen hans og går der inne, og at han har en beløpsgrense han allerede har overskredet med en hundrings. Han står altså ute og røyker, mens maskinen der inne går av seg selv.

For meg blir det litt som å sette i gang med sex og forlate rommet, er det ikke spenningen som rår? Han forsvinner inn til bingokalaset sitt. Jeg tusler hjem.

Les mer om Bingo-Oslo.