Bingo-Oslo

Bingoklubben ved Sandaker Senter er en del av en større bingokjede. Og pengene strømmer inn i kassa. Foto: Hans Bastian Borg
Bingoklubben ved Sandaker Senter er en del av en større bingokjede. Og pengene strømmer inn i kassa. Foto: Hans Bastian Borg

Ved Bingoklubben på Sandaker Senter er det gratis påfyll på kaffen, og du trenger ikke rope bingo

Det er ikke mange folk som besøker Bingoklubben på Sandaker Senter denne dagen. Men hundrelappene renner inn likevel.

Publisert

Det er ikke en menneskerett å bo innenfor Ring 3 sies det i politiske debatter om boligpolitikk. For meg som bor på Grunerløkka, er det jo en ekspedisjon bare det å bevege seg utenfor Ring 2. Jeg skal til BingoklubbenSandaker Senter på bingoekspedisjon.

Når du kommer fra Løkka og går oppover langs Sandaker Senter, kommer du først til et godt bibliotek, så kommer polet, og nærmest Ring 3 finner du bingoen.

Oslo-bingoen

Oslo-bingoen

Ethvert nabolag, sin egen bingo. Men hva skjer på bingoen, hvem går dit og hvordan står det til der? I serien Bingo-Oslo, tar Hans Bastian Borg pulsen på byens aksepterte gamblinglokaler.Serien er støttet av Fritt Ord.bingo

steplagården

Bingoen er liten med kun 18 maskinbingoer, og i enden av rommet finner du et eget avlukke for Rikstotto og noen Norsk tipping-automater. Dette rommet er tomt, så det er vel ikke alltid hest er best, fastslår jeg.

Fresh bingovert

Bingoklubben ligger i andre etasje, og her er det heis fra gateplan, så nok en gang har jeg funnet en rullestolvennlig bingo.

Sandaker senter er ikke store senteret, men inneholder det vesentligste og en bingo. Foto: Hans Bastian Borg
Sandaker senter er ikke store senteret, men inneholder det vesentligste og en bingo. Foto: Hans Bastian Borg

Kaffetilbudet meget godt. En kopp koster fem kroner, og du får så mye påfyll du ønsker gratis.

Hadde man hatt en missekonkurranse for bingoverter, hadde dagens bingovert vunnet med glans. Jeg blir litt forundret over å finne en ung, fresh bingovert, siden en del av vertene jeg har truffet, har virket litt slitne. Jeg må spørre henne om hva hun gjør her.

– Jeg trengte jobb, søkte på annonsen og yeah, yeah, yeah fikk stilllingen på denne lille bingoen, svarer hun.

Påfyll på kaffen er gratis. Foto: Hans Bastian Borg
Påfyll på kaffen er gratis. Foto: Hans Bastian Borg

Hundrelappene renner ut

Bingoen er styrt fra en annen bingo, på Haugerud i Groruddalen. Når det blir et opphold mellom spillene, kaller bingoverten opp bingoen på Haugerud, som kommer på banen. Spillet er i gang.

Bingoklubben er drevet av Royal Bingodrift, og regnskapet blinker i grønne omsetningstall. Her går det bra, det er penger i bingodrift.

Jeg tar meg en påfyllskaffe og ser at noen har glemt et spillekort for bingo i en bingomaskin. Jeg påpeker dette, men får raskt høre at kortet tilhører en av de andre spillerne, som spiller på flere maskiner samtidig.  Her går det unna med hundrelapper.

Fra Bingoklubben. Foto: Hans Bastian Borg
Fra Bingoklubben. Foto: Hans Bastian Borg

Du trenger ikke rope bingo

Den trivelige bingovertinnen kommer på salgsrunden sin, og jeg kjøper bongen min.

– Ja, da er det bare å rope bingo da, sier jeg. Eller trykke på knappen, sier hun. Det var noe nytt. Her slipper du å rope bingo, du trykker bare på en knapp.

En annen ting skal denne bingoen ha: Når du ser ut av vinduene, så ser du den vakre Bjølsen valsemølle. Ser du nøye nedover gata, kan du også følge med på brannstasjonen.

En siste prat med bingovertinna må jeg ha, informasjon må innhentes. Hun drømmer om å ta vernepleieren for å kunne hjelpe folk på fulltid. Jeg undres over at det er så få mennesker her, men hun synes det er mange.

Folk sitter vel hjemme og gambler på nettet i stedet for, tenker jeg.

Les mer om Bingo-Oslo.

Powered by Labrador CMS