Lesekampanjen Sommerles sparkes i gang av youTuber Victoria Skau og statsminister Erna Solberg (H) på Biblo Tøyen tirsdag.
Lesekampanjen Sommerles sparkes i gang av youTuber Victoria Skau og statsminister Erna Solberg (H) på Biblo Tøyen tirsdag.

I morgen inviterer Deichman oslobarn til leseglede

Deichman inviterer oslobarn til å lese mest mulig i sommerferien og setter i gang en lesekampanje. Målet er å få med 15 000 barn til å lese flest mulig bøker.

Publisert

I hele sommer kan barna få lesetips og låne bøker fra bibliotekene i Oslo. Deichman deler også ut kodeord og små lesepremier til barna som deltar.

– Med Sommerles håper vi tusenvis av barn i Oslo vil oppleve enda mer leseglede enn de pleier. Kampanjen kan også hjelpe skolebarn med å vedlikeholde leseferdighetene sine gjennom en lang sommerferie, sier biblioteksjef i Oslo, Knut Skansen.

Målet er 15 000 oslobarn

I fjor deltok over 9 000 barn bosatt i Oslo, ny rekord for hovedstaden! Oslobarna leste cirka 12 bøker i snitt, som utgjør 100 000 bøker. I år siktes det inn på å få med 15 000 barn fra Oslo, sier Deichman i en pressemelding.

En trenger ikke å lese selv for å være med, også å høre lydbok eller å bli lest for (høytlesning) teller. Du trenger heller ikke å lese på norsk for å delta.

Slik deltar du

Den nasjonale lesekampanjen Sommerles skal inspirere unge til å lese mest mulig i sommerferien. Alle barn i 1. til 7. klasse kan delta – også skolestartere og de som går ut av 7. klasse dette skoleåret. Man sanker så premier basert på hvor mye man leser fra 1. juni til 31. august.

Barna deltar ved å opprette en profil på sommerles.no sammen med foresatte. Deretter kan de registrere bøkene de leser, samle poeng og digitale trofeer. Når barna har registrert seg, får de tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve, «Den magiske regnskogen».

Powered by Labrador CMS