Oslos hovedbibliotek, Deichman i Bjørvika, stengte dørene for folk flest torsdag. Da skulle regjeringen holde bursdagsfest for prinsesse Ingrid Alexandra der.
Oslos hovedbibliotek, Deichman i Bjørvika, stengte dørene for folk flest torsdag. Da skulle regjeringen holde bursdagsfest for prinsesse Ingrid Alexandra der.

Ansatte reagerer på prinsessefest på biblioteket

Ansatte på Oslos hovedbibliotek reagerer på at biblioteket holder stengt for å gi plass til bursdagsfest for prinsesse Ingrid Alexandra.

Publisert

– Det er flaut at det flotteste bygget i byen, hvis viktigste funksjon er å være tilgjengelig for alle, blir omgjort til et lukket selskapslokale for fiffen, skriver Jenny Dellegård, hovedtillitsvalgt for Fagforbundet Deichmanklubben og Goro Aarseth i Bibliotekarforbundet Deichman i et innlegg i Dagbladet torsdag.

Kritiske til kommersiell drift

Ledelsen ved biblioteket hadde sagt ja til å la regjeringen feire tronarvingens myndighetsdag der. De tillitsvalgte reagerer på at beslutningen ikke ble drøftet med dem, skriver VG.

Fagforeningene har lenge vært kritisk til at biblioteket må tjene penger på kommersiell utleie. Dellegård mener det er få steder man kan besøke i Oslo uten at det koster penger.

– Mulig det fremstår en smule usaklig når jeg sier dette, men det er provoserende at folk med penger, enten det kongefamilien eller andre, skal bruke biblioteket som selskapslokale, sier hun.

– Nødvendig å stenge

Bibliotekets kommunikasjonssjef, Jørn Johansen, forsvarer stengningen.

– Vi vurderte at Deichman klarte å opprettholde et bibliotektilbud gjennom 18 andre lokalbiblioteker denne dagen, og at det forsvarte et sjeldent unntak fra hovedregelen om å være åpent mest mulig, skriver han til Dagbladet.

Statsministerens kontor opplyser at det var nødvendig å stenge hele bygget fordi det skal være flere kulturelle innslag over flere etasjer, og at det er behov for adgangskontroll.

Kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, viser til at det er regjeringen som har invitert til middagen, men sier Slottet forstår at de som vil besøke Deichman torsdag, vil bli skuffet over at det er stengt.

Powered by Labrador CMS