Statsadvokat Carl Graff Hartmann konkluderte med at Oslo politidistrikt ikke er inhabile i saken mot advokaten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Statsadvokat Carl Graff Hartmann konkluderte med at Oslo politidistrikt ikke er inhabile i saken mot advokaten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Først ble advokaten tiltalt for å oppbevare heroin. Skal deretter ha forsøkt å bestikke politiet, ifølge lydopptak

En korrupsjonssiktet advokat nådde ikke fram med at Oslo-politiet er inhabile i saken mot ham. Skal nå forklare seg for etterforskerne.

Publisert

Ifølge siktelsen mottok advokaten i 2013 5.000 euro fra sin klient, hvor deler av beløpet skulle gå til å bestikke påtalemyndigheten, politiet eller etterforskere for å unngå tiltale for oppbevaring av to kilo heroin.

Siden har advokaten, ifølge TV 2, nektet å forklare seg for politiet. Særlig mener han at seksjon for organisert kriminalitet er inhabile, fordi det var de han angivelig skulle bestikke.

Ikke inhabile

Tidligere i høst avviste Oslo politidistrikt innsigelsen om inhabilitet fra advokaten, som anket saken til statsadvokaten. Nå har også statsadvokat Carl Graff Hartmann konkludert med at Oslo politidistrikt ikke er inhabile.

Ifølge TV 2 vil advokaten derfor forklare seg snart.

– Vi ønsker alltid å få saken best mulig opplyst, og siktedes forklaring er i så måte ønskelig i alle saker, også denne, sier politiadvokat Terje Nedrebø Michelsen til kanalen.

Ulovlig bevis

Statsadvokaten avventer avhør av siktede før det avgjøres om det blir tatt ut tiltale.

Et sentralt bevis er et lydopptak av advokaten i samtale med klienten. Advokaten har tidligere anført at dette måtte anses som et ulovlig ervervet bevis, men vant ikke fram i verken Oslo tingrett eller sist i Borgarting lagmannsrett i august.