Et nytt funn på tomten på eiendommen til tidligere justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) og samboer Laila Anita Bertheussen undersøkes, opplyser PST. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

PST undersøker nye hendelser utenfor boligen til Bertheussen og Wara

Politiet undersøker tagging og funn av en flaske på eiendommen til tidligere justisminister Tor Mikkel Wara og hans samboer Laila Bertheussen, melder NRK.

Publisert

Ifølge rikskringkasteren skal flasken ligne på dem som ble festet under bilen til Laila Bertheussen, og som var en del av tiltalen mot henne. NRK kjenner ikke til hva som sto på huset, men erfarer at det skal ha blitt skrevet i runetegn.

— Vi kan bekrefte at det NRK har fått opplyst, stemmer, sier statsadvokat Frederik Ranke ved Det nasjonale statsadvokatembetet.

Han sier politiet nå undersøker disse nye hendelsene slik de har gjort med de tidligere forsendelsene.

PST tause

Ifølge NRK undersøker politiet nå også video fra et slags overvåkingskamera, som det ikke er politiet som har satt opp. Dette skal angivelig vise to personer som er inne på eiendommen.

Det er Bertheussen selv som har sendt videoen til PST via sine forsvarere. Overfor NTB ønsker ikke PST å kommentere saken.

— Det er eventuelt statsadvokaten som må uttale seg om dette. PST ønsker ikke å utdype hvilke eventuelle nye hendelser det er snakk om, skriver kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i en SMS.

– Kjent med hendelsene

Bertheussens forsvarer Bernt Heiberg ved Advokatfirmaet Elden vil heller ikke utdype nærmere hva slags informasjon de har gitt til PST.

— Bertheussen er kjent med hendelsene som har skjedd på eiendommen. PST er varslet, og de følger opp videre, sier han til rikskringkasteren.

NRK meldte onsdag at PST også undersøkte et brev med hvitt pulver advokatfirmaet Elden mottok tirsdag forrige uke.

Bertheussen ble i januar kjent skyldig i å selv ha sendt trusselbrev og begått hærverk på egen bil og bolig. Dommen er anket.

I sommer avviste Borgarting lagmannsrett anken over skyldspørsmålet, men hun skal få behandlet straffeutmålingen på nytt i desember. Avgjørelsen om å nekte full ankebehandling er anket til Høyesterett.

Powered by Labrador CMS