På nettsidene opplyser Domkirken tirsdag kveld at all bespisning avlyses, deriblant kirkekaffe. Det blir heller ingen nattverd i gudstjenestene fremover.
På nettsidene opplyser Domkirken tirsdag kveld at all bespisning avlyses, deriblant kirkekaffe. Det blir heller ingen nattverd i gudstjenestene fremover.

Domkirken unngår salmebøker og kirkekaffe. Også andre kirker innfører smitteverntiltak

Håndhilsning blir forbudt, og nattverdsoblatene skal ikke legges på leppene til de troende i Den katolske kirke. Oslo domkirke unngår salmebøker og avlyser all bespisning, inkludert kirkekaffen.

Publisert

Tidligere tiltak som var anbefalte, blir nå påbudte, opplyser Den katolske kirke til NTB.

Det innebærer ingen håndhilsing, ikke vievann i vievannskarene og kun håndkommunion, slik at nattverdsoblaten gis i den troendes hånd, og ikke på leppene.

Unntar messeplikt for syke

All kirkelig aktivitet som samler mange mennesker, skal begrenses til et minimum.

Biskop Bernt Eidsvig oppfordrer prester og troende til å lytte til helsemyndighetenes råd og rette seg etter smittevernstiltakene for messefeiringen.

– Vit at Kirken står til deres disposisjon til enhver tid. Den raske spredningen av koronaviruset er bekymringsfull. Vi kjenner smerten til dem som er rammet, og ber for dem, sier Eidsvig.

1,2 millioner troende feirer hvert år messe i de katolske kirkene i Norge.

Domkirken unngår salmebøker

I tillegg presiserer biskop Eidsvig at messeplikten er unntatt for folk som føler seg syke, har symptomer på sykdom eller er syke.

Også Oslo domkirke gjør korona-endringer. På nettsidene opplyser de tirsdag kveld at all bespisning i Domkirken avlyses, deriblant kirkekaffe. Det blir heller ingen nattverd i gudstjenestene fremover. Kirken skal også unngå bruk av salmebøker, alle salmer skal trykkes i dagens program.

Powered by Labrador CMS