Oslos fotballbaner åpnet for aktivitet fredag i forrige uke. Likevel sier myndighetene at det ikke skal være mer enn fem utøvere på banen samtidig. Disse må også holde en avstand på to meter.

Oslos fotballbaner er åpne igjen, men bare fem får trene samtidig

Fredag åpnet Oslos fotballbaner for uorganisert trening igjen. Bare fem personer får trene samtidig, sier helsedirektoratet.

Publisert

Helsedirektør Bjørn Guldvog firte ikke på kravene til smittevernreglene da han møtte pressen sammen med idrettspresident Berit Kjøll i Oslo onsdag. Han sa at det er forbudt å drive organisert trening der det er fare for nærkontakt. Det er ikke lov til å arrangere kamper av noe slag.

— Alle typer idrettsaktiviteter må gjøres på en måte som sikrer at helsemyndighetenes anbefalinger om samling av personer og samling i grupper, overholdes. Når vi samles, så bør vi ikke være mer enn fem personer, og hver og en bør holde en avstand på minst to meter, sa Guldvog, som presiserte at anbefalingene gjelder aktiviteter både innendørs og utendørs.

Det er heller ikke lov å bruke garderober i forbindelse med treningen.

Idrettsforbundet: — Følg reglene

Idrettspresident Kjøll påpekte at regelverket heretter blir mer tydelig.

— Det er helt avgjørende at idretten forholder seg strengt og tydelig til de kjørereglene som offentlig helsemyndigheter bestemmer. Vår viktigste oppgave er å bidra til å begrense spredningen av koronaviruset, sa Kjøll.

Hun sa at Norges idrettsforbund sterkt oppfordrer til at det er voksne til stede når barn og ungdom trener og som kan påse at smittevernreglene overholdes.

Idrettspresident Berit Kjøll og helsedirektør Bjørn Guldvog står sammen bak kravene om at det fortsatt bare skal være fem personer i aktivitet på idrettsbanen samtidig.

— Vi anbefaler at det ikke benyttes kollektivtransport til og fra aktiviteten, understreket idrettspresidenten.

Idrettsforbundet vil nå utarbeide et felles regelsett for alle idretter, til hvordan de skal forholde seg i disse koronatider.

— Bedre med organisert idrett

Helsedirektøren sa at det fra helsemyndighetenes side ikke er avgjørende om idrettsaktivitet gjøres organisert eller ikke.

— Antakelig er det mye bedre om det er organisert, for da får vi sikkerhet for at det er voksne personer og idrettsledere som følger dette, sa Guldvog.

På direkte spørsmål sa helsedirektøren at det er mulig for for eksempel fotballgrupper å ha mange på banen samtidig, men at de må deles opp i grupper på maksimum fem personer, og at alle som deltar må holde to meters avstand til hverandre og de andre gruppene.

Powered by Labrador CMS