Norsk sykepleierforbund i Oslos leder og nestleder, henholdsvis Bård Eirik Ruud og Eirik Nagel Aldrin, stod for overrekkelsen av prisen.
Norsk sykepleierforbund i Oslos leder og nestleder, henholdsvis Bård Eirik Ruud og Eirik Nagel Aldrin, stod for overrekkelsen av prisen.

Kjersti (66) fra Lilleaker er kåret til årets sykepleier for 2021. — Da jeg fikk beskjeden, begynte jeg å gråte

Etter å ha vært tilknyttet Ullevål sykehus i over 40 år, ble Kjersti Hochlin tildelt prisen på bakgrunn av sin stadige interesse og nysgjerrighet for faget. Ikke minst deler hun gladelig av sin kunnskap med kollegene.

Publisert

Prisen deles ut av Norsk sykepleierforbund (NSF). 3. februar mottok Kjersti Hochlin beviset på at hun var kåret til årets sykepleier for 2021, da hun ble overrakt et bilde av kunstneren Lisa Aisato og en blomsterbukket.

— Det var så rørende og kom helt ut av det blå. Jeg fikk sjokk. Da jeg fikk beskjeden, begynte jeg å gråte. Det er overveldende og fantastisk både å bli sett og satt pris på på den måten, sier Hochlin.

Takker kollegene

Hochlin, som jobber som hygienesykepleier på Ullevål sykehus, forteller at hun er oppvokst på Lilleaker i bydel Ullern. Familien hennes har bodd på stedet siden 1876, og hun representerer selv sjette generasjon i rekken.

Stillingen innebærer først og fremt kontroll med infeksjoner, opplyser Hochlin. Hun har jobbet på sykehuset siden 1980, og som hygienesykepleier siden 2000.

— Det er en selvstendig jobb hvor man finner frem til mange av oppgavene på egenhånd. Jeg jobber inn mot personalet og rådgiver dem, og flere av avdelingene på sykehuset er under mitt område. Vi har også en del undervisning. Det handler om smittevern og hvordan pasienter skal håndteres.

I juryens begrunnelse heter det nettopp at hun er over snittet interessert i fagutvikling og innovasjon, der hun er faglig sterk og deler av sin kunnskap til nye sykepleiere og ute i klinikken. Hochlin fremhever at hun er veldig takknemlig for de ansatte som hun daglig omgås.

— Det var de som nominerte meg. Jeg har noen fantastiske kolleger. Det har mye å si å være del av en avdeling hvor man har mulighet til å gjøre ting og være kreativ. Jeg nærmer meg pensjonsalderen og ønsker å legge igjen mest mulig av kunnskapen jeg har tilegnet meg. Da er jeg avhengig av at folk vil høre etter. Kollegene mine suger til seg absolutt alt.

Historisk sus

Hochlin sier at koronapandemien har vært mest krevende for de som har mest med pasientene å gjøre. Hennes oppgave har vært å bistå i deres arbeid, ved å undersøke og følge opp at utstyr holder en nødvendig kvalitet, samt å se til at det anvendes på en korrekt måte.

Da Hochlin skulle motta prisen, ønsket hun at overrekkelsen skulle finne sted i en av stuene i det gamle søsterhjemmet på Ullevål sykehus. Årsaken kan sies å være av historisk karakter.

— På veggen henger et bilde av Bergljot Larsson, den første lederen av Norsk sykepleierforbund. Det er viktig med disse flotte kvinnene som både startet med sykepleierutdanning og fagorganisering. Det var bare kvinner som var sykepleiere den gangen.

Powered by Labrador CMS