Lærer Maria Gystad er glad for at 3. klasse elevene på Nordstrand Steinerskole er tilbake i klasserommet.
Lærer Maria Gystad er glad for at 3. klasse elevene på Nordstrand Steinerskole er tilbake i klasserommet.

Koronasituasjonen sliter ut lærere i Oslo – over 800 er ikke i stand til å jobbe

Koronapandemien sliter hardt på skoler og barnehager i Oslo. Mange lærere er utslitte og nesten 850 ansatte er ikke i stand til å jobbe, ifølge en ny rapport.

Publisert

841 ansatte i Oslo-skolen er «indisponible» og ikke i stand til å jobbe. Det kommer fram i en ny rapport fra Beredskapsetaten i Oslo, skriver Aftenposten.

Rapporten gir en oversikt over hvordan det går på områdene der koronaen berører kommunens tjenester. Ifølge rapporten gir blant annet situasjonen på skoler og barnehager grunn til bekymring.

Der kommer det fram at elleve barnehager er stengt eller har stengte avdelinger på grunn av smitte eller karantene, at det er krevende å få tak i vikarer og at mange barnehager har redusert bemanning.

Ungdom sliter

Grunn til bekymring er det også at flere utsatte grupper sliter. Barnevernstjenestene melder om flere tilfeller av psykiske problemer og bekymring for tilstanden i noen ungdomsmiljøer. I tillegg rapporterer krisesentrene om utfordrende situasjoner på flere områder. Også at arbeidsledigheten øker er på listen over bekymringer.

Men alt er ikke helsvart i hovedstaden, ifølge rapporten.

Ifølge rapporten følger innbyggerne i stor grad smittevernreglene og smitteveksten har flatet ut.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS