Flere personer ble skadd da denne bilen kom ut av kontroll og kjørte inn i en tribune under et motorshow på Bjerkebanen søndag kveld.

Arrangøren av bilshowet på Bjerke er pågrepet av politiet

Arrangøren av motorshowet på Bjerke er pågrepet av politiet fram til han er blitt avhørt. Minst sju personer er skadd etter ulykken søndag.

Publisert

Pågripelsen av arrangør Daniel Aranis Klaas skjer kort tid etter at han ble siktet, opplyser hans forsvarer, advokat Patrick Lundevall-Unger, til NRK.

— Det som er viktig nå, er å få min klient ut av varetekt, sier Lundevall-Unger, som legger til at han håper en løslatelse vil skje i løpet av kvelden.

Siktelse også mot bilfører

Klaas stiller seg uforstående til siktelsen, men samarbeider med politiet, opplyser han.

Bilføreren som kjørte inn i en tribune under motorshowet, ble tidligere mandag siktet etter veitrafikklovens paragraf tre, som omtaler uaktsom kjøring.

Arrangøren av motorshowet er derimot siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 356. Paragrafen lyder slik: «Uaktsom fremkalling av fare for allmennheten straffes med bot eller fengsel inntil 3 år.»

— Arrangøren er siktet for uaktsom fare mot allmennheten. Bilføreren har vært inne til avhør, sier politiadvokat Bente Vengstad i Oslo-politiet.

– Uhell

Advokat Patrick Lundevall-Unger er blitt oppnevnt som forsvarer for arrangøren som er blitt siktet. Han sier til TV 2 at også arrangøren er inne i avhør mandag kveld.

Arrangøren er far til bilføreren som er siktet i saken.

Flere personer ble skadd da en bil kjørte inn i en tribune under motorshowet på Bjerkebanen søndag kveld.

— Jeg kan si at min klient, som er far til siktede, er i avhør i kveld. Jeg kan ikke skjønne at sønnen er siktet, for det er far som er arrangør, sier advokaten til TV 2.

Han sier at det var en tragisk hendelse, men at det dreier seg om et uhell og ikke noe noen kan siktes for.

Utenfor livsfare

Vengstad opplyser at de skadde personene er utenfor livsfare. Politiet ber folk som var på stedet og som har fått skader, om å ta kontakt med politiet.

Politiadvokaten sier at det er for tidlig å svare på om siktelsene i saken kan bli utvidet.

— Vi etterforsker bredt og ser på alle mulige sikkerhetsinstallasjoner og hvordan det var rundt parkeringsplassen der det ble avholdt, sier Vengstad.

Det er flere videoer fra motorshowet i mediene og i sosiale medier. Vengstad sier politiet har hentet inn noe videomateriale.

— Men vi vil gjerne at folk skal sende inn videoer hvis de har, sier hun.

— Har det vondt

Minst sju personer ble skadd da en av bilene i showet, som var på Bjerke i Oslo, mistet kontroll over bilen og kjørte inn i en tribune.

En av arrangørene av motorshowet sa til TV 2 mandag at bilføreren har det vondt etter det som har skjedd.

Flere av dem som var til stede på showet, reagerer på at det kun var et plastbånd og noen kjegler som skilte bilene og publikum.

Arrangøren fremhevet at alle krav var oppfylt, men at den gjerne inviterer politiet til å se på sikkerheten før framtidige show.

Powered by Labrador CMS