Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) mener prioriteringen til FHI skal gjelde til tross for situasjonen i Oslo-området.
Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) mener prioriteringen til FHI skal gjelde til tross for situasjonen i Oslo-området.

Høie avviser Oslos krav om flere vaksiner

– Hvem som skal få vaksine og i hvilken rekkefølge, er et faglig spørsmål. Terskelen for å overprøve den politisk bør være veldig høy, sier helseminister Bent Høie.

Publisert

Det skriver Aftenposten lørdag.

Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) understreket på en pressekonferanse lørdag at han nå håper regjeringen tar grep for å hjelpe den sentrale østlandsregionen og Oslo.

– Viktig at vi prioriteres

– Nå vil jeg være veldig tydelig. At dette utbruddet også påvirker prioriteringen av vaksiner, må være en selvfølge. Det viktige er at dette området som nå er hardt rammet prioriteres når vaksiner distribueres, sa Johansen på pressekonferansen.

Nå krever byrådet i Oslo at regjeringen prioriterer vaksinering i de områdene som er hardest rammet av koronaviruset.

– Et faglig spørsmål, sier Høie

Helse- og omsorgsminister Bent Høie er ikke enig i at utbruddet i Nordre Follo og smittesituasjonen i Oslo er nok til å endre strategien.

– Hvem som skal få vaksine og i hvilken rekkefølge, er et veldig faglig spørsmål. Terskelen for å overprøve den politisk bør være veldig høy, sier Høie.

Frem til i dag har Folkehelseinstituttet anbefalt en vaksinestrategi med lik geografisk fordeling over hele landet.

FHIs hjemmesider skriver at vaksinen «fordeles i hovedsak i henhold til hvor mange det er i de aktuelle risikogruppene i de enkelte kommunene..»

Powered by Labrador CMS