Løpere i ulik alder, kategorier og klasser går glipp av Oslo Maraton på grunn av korona. I fjor var 23.000 påmeldt til løpefesten.
Løpere i ulik alder, kategorier og klasser går glipp av Oslo Maraton på grunn av korona. I fjor var 23.000 påmeldt til løpefesten.

Oslo Maraton er avlyst på grunn av korona og usikkerhet om smitteregler i september

Det vil ikke bli åpnet for arrangementer med over 500 mennesker før tidligst 1. september. Usikkerheten gjør at arrangøren av Oslo Maraton, som skulle gått 19. september, velger å avlyse.

Publisert

— I år blir det blir ikke mulig å gjennomføre løpefesten med dagens smittevernregler, skriver arrangøren av Oslo Maraton i en pressemelding.

Oslo Maraton har blitt arrangert siden 1981, og kun blitt avlyst en gang tidligere, i 2003. Da var det for få påmeldt.

I fjor var det imidlertid 23.000 mennesker påmeldt til Oslo Maraton.

— Nå som beslutningen om å avlyse er tatt så ser vi fremover. Oslo Maraton har en helt egen atmosfære som brer seg utover rådhusplassen og rundt i løypa, denne ønsker vi etter beste evne å gjenskape, heter det i uttalelsen fra arrangøren.

— En meter avstand trolig i hele år

— Det blir en utfordring som vi gleder oss til å ta fatt på. Den 19. september skal fortsatt bli en minnerik dag, står det i pressemeldingen.

Det vil ikke bli åpnet for arrangementer med over 500 mennesker før tidligst 1. september. I fjor var 23 000 mennesker påmeldt til Oslo Maraton.

— Hva som skjer etter 1. september er vanskelig å si noe sikkert om, men kravet om å legge til rette for minst en meters avstand på alle større arrangementer vil trolig gjelde hele 2020. Med et slikt krav vil det være vanskelig å gjennomføre de arrangementene som nevnes her, sier helseminister Bent Høie (H).

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS