Studenter samlet til fest i Frognerparken mandag kveld. En enslig eldre mann (til h.) samler tomflasker blant de festende studentene.
Studenter samlet til fest i Frognerparken mandag kveld. En enslig eldre mann (til h.) samler tomflasker blant de festende studentene.

UiO-rektor frykter mer digital undervisning: - Jeg ber studentene i Oslo skjerpe seg

I Oslo har så mange studenter festet i parker at dersom dette ikke endrer seg, må fadderuka avlyses, advarer byrådsleder Raymond Johansen (Ap). Nå ber også UiO-rektor Svein Stølen studentene skjerpe seg.

Publisert Sist oppdatert

Nå får byrådslederen støtte fra rektor Svein Stølen ved Universtitetet i Oslo (UiO). Han sier til NTB at ledelsen har snakket med alle fadderlederne og at de føler et sterkt ansvar.

— Vi oppfordrer alle studenter til å være disiplinerte. Vi må også ha en god dialog med Kunnskapsdepartementet og byrådsleder Raymond Johansen når det gjelder arrangementer med alkohol, sier Stølen.

Johansen uttalte på en pressekonferanse mandag ettermiddag at politiet skal slå langt hardere ned på drikking på offentlig sted. I tillegg setter kommunen inn eget vakthold i parkene.

Få tilgang til alle artikler på VårtOslo.
Som abonnent får du tilgang til stort, smått og nytt om det som skjer i nærmiljøet ditt.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

ÅR
kr 949
kr 2,60 pr. dag

Kjøp

3 MÅNEDER
kr 249
kr 2,80 pr. dag

Kjøp

MÅNED
kr 98
kr 3,30 pr. dag

Kjøp

STØTTE-ABONNEMENT
kr 198 pr. måned

Kjøp