Slakter Thomas Evjen har tidligere jobbet i Mathallen. Nå drømmer han om å lage pølser til gjestene. Foto: Maria Ludvigsen
Slakter Thomas Evjen har tidligere jobbet i Mathallen. Nå drømmer han om å lage pølser til gjestene. Foto: Maria Ludvigsen

Ved Youngstorget inviterer det nye utestedet Håndslag deg til fråtsing i øl og kjøtt

Axel Jensens pølsefabrikk og fetevarer går ut. Inn kommer Håndslag. Her får du nytt øl hver måned, øl-cocktails og kjøtt fra eget slakteri.

Publisert

Konseptet er enkelt: Håndslag har en egen slakterbutikk hvor man kan stikke innom mellom elleve og elleve for å kjøpe noen flotte kjøttstykker. I tillegg serverer Håndslag øl og kjøtt-snacks av ulike typer.

Innenfor dørene finner du bord, romslig plass, en enorm bardisk og øltapper på rad og rekke. I den ene enden av lokalet finner du også en helt egen avdeling for kjøtt – slakteriet. I et kjølerom henger store kjøttstykker på hver sin krok.

Erfarne i utelivet

Guttene som driver baren synes navnet Håndslag passer bra, med tanke på at avtaler inngås på denne måten.

Øl-ansvarlig Terje Wiese, barsjef Benjamin Håland og slakter Thomas Evjen har akkurat åpnet baren. Rundt dem jobber en håndfull med håndverkere, selv om de holder åpent er ikke alt helt klart.

Terje Wiese har tidligere jobbet som restaurantsjef for blant annet Smalhans, Hitchhiker og SentralenMat. Han har også vært hovmester på Statholderens Mat & Vinkjeller. Nå er han klar for å skape et utested som alltid skal ha godt ølutvalg – både på tapp og i kjøleskap.

Barsjef Benjamin Håland (t.v.) og øl-ansvarlig Terje Wiese foran tappekranene på Håndslag. Her vil det komme nytt øl hver måned. Foto: Maria Ludvigsen
Barsjef Benjamin Håland (t.v.) og øl-ansvarlig Terje Wiese foran tappekranene på Håndslag. Her vil det komme nytt øl hver måned. Foto: Maria Ludvigsen

Vil ut til et bredt publikum med kjøtt og øl

– Vi vil gjerne fronte mikrobryggerier og deres øl på en ålreit måte. Ølbarer kan fort få litt gubbefaktor. Vi ønsker å nå ut til et bredere publikum, sier barsjef Håland, som selv har erfaring fra blant annet Schouskjelleren mikrobryggeri.

For en tid tilbake var det «Axel Jensens pølsefabrikk og fetevarer» som holdt til i Torggata 13. Nå, mange år senere, er en ny slakter på plass. Denne gangen er det Håndslag som frir til kjøttglade Oslo-beboere.

Terje Wiese ønsker å skape et sted hvor folk skal kunne kose seg. – Du skal slippe å brøle til naboen, men i helgene blir det nok litt mer feststemning her.

Vil teste ut øl-cocktails

Wiese, Håland og Evjen er enige om drømmen og målet. – Vi vil sette Youngstorget på kartet som en øl-destinasjon, sier slakteren entusiastisk.

Gutta har allerede en del planer om hvordan. I januar håper de å komme i gang med sin servering av øl-cocktails. Dette er noe Terje Wiese selv fikk smake på fra en amerikansk bartender som var på besøk i Norge. – Vi ønsker å komme med noe nytt og spennende!

I tillegg tar de inn et nytt mikrobryggeri hver måned. Er man av typen som liker å smake på nytt øl, kan dette med andre ord fort bli det nye stamstedet.

– Vi vil gjerne fronte mikrobryggeriene og ønsker at folk skal komme tilbake til oss for å kunne prøve noe nytt hver måned, forklarer Wiese.

Håndslag ønsker deg velkommen i Torggata 13. Foto: Maria Ludvigsen
Håndslag ønsker deg velkommen i Torggata 13. Foto: Maria Ludvigsen

Håper på egne pølser

Slakteren Thomas Evjen har tidligere jobbet i Mathallen. Han håper at de etter hvert kan lage sine egne pølser i slakteriet, kalt Håndslakt, som de kan by gjestene på.

– Vi håper Håndslag og Håndslakt kan være stedet for de små leverandørene som ikke kommer frem i lyset så ofte.

Håndslag skal være et sted for de fleste, mener vertene, men kanskje ikke de som sitter med strikketøyet sitt, sier de litt humoristisk.

– Og kanskje ikke vegetarianere?

– Hehe, litt av humoren her er at en av dem som jobber her faktisk er vegetarianer.

Powered by Labrador CMS