Roger Eggen ønsker seg mer enn eiendomsmeglere i hjertet av Torshov. Han mener for mange eiendomsmeglere samlet på ett sted gir et fattigere gatemiljø
Roger Eggen ønsker seg mer enn eiendomsmeglere i hjertet av Torshov. Han mener for mange eiendomsmeglere samlet på ett sted gir et fattigere gatemiljø

- Midt i hjertet av Torshov er det nå nesten bare eiendomsmeglere og kaffebarer, sier torshovbeboer Roger (52)

— Alle disse eiendomsmeglerne gir ikke noe liv til gata eller nabolaget. Det er jo også underlig at eiendomsmeglere opptar de aller fineste lokalene på hele Torshov, sier Roger Eggen (52).

Publisert

— Her i krysset mellom Torshovgata, Vogts gate og Bentsebrugata, midt i hjertet av Torshov er det nesten bare eiendomsmeglere og kaffebarer, sier torshovbeboer Roger Eggen (52) og peker på lokalet hvor eiendomsmegleren Nordvik har slått seg til.

Den senest ankomne eiendomsmegleren i gata, Nordvik, holder til i lokalene i Vogts gate hvor Torshov sport engang solgte ski og skøyter til folk fra hele byen.

— Rart de okkuperer de beste lokalene

For noen år siden ble Torshov spådd å bli det nye Grünerløkka, men slik har det ikke blitt. Heldigvis, vil nok kanskje ihuga Torshovbeboere si. I Vogts gate er gatelivet roligere enn nedenfor Sannergata, på Grünerløkka.

— Alle disse eiendomsmeglerne gir ikke noe liv til gata eller nabolaget. Det er jo også underlig at eiendomsmeglere opptar de aller fineste lokalene på hele Torshov, sier Roger.

— Hvis en levde av å selge boliger og butikklokaler, så virker det rart å okkupere de beste lokalene selv, mener han.

— Rammemakeren i Torshovgata og kjøtt- og delikatessebutikken Strøm-Larsen, er forretninger du gjerne ønsker deg i nabolaget, legger Roger til.

På et lite område sentralt på Torshov finnes Privatmegleren Soria Moria og Soria Moria Eiendomsmegling i Bentsebrugata.

— Ingen har snakket med oss

Daglig leder hos Nordvik bolig på Torshov, Silje Heggø forteller at de har blitt tatt godt i mot av lokale de beboerne
Daglig leder hos Nordvik bolig på Torshov, Silje Heggø forteller at de har blitt tatt godt i mot av lokale de beboerne

Schala & Patners, Eie og Aktiv eiendomsmegling har lokaler i Torshovgata, og i desember åpnet Nordvik bolig i Vogts gate.

Lenger opp i gata har Eiendomsmegler 1 og DNB eiendom kontorer.

— Jeg er torshoventusiast, og det er nettopp her på Torshov jeg, og medarbeiderne hos oss vil være, svarer en blid daglig leder Silje Heggø (36) hos Nordvik bolig i Vogts gate på telefonen.

Nordvik bolig åpnet sitt torshovkontor i desember. Heggø har ti års fartstid på Torshov som ansatt hos en annen eiendomsmegler, litt borti gata.

Hun forteller at media allerede har skrevet om den store tettheten av eiendomsmeglere på Torshov.

— Det har vært skrevet om oss, men ingen har snakket med oss om det. Lokalet vi flyttet inn i hadde stått ledig lenge, og folk på Torshov har tatt godt i mot oss, forteller Heggø.

— Lokalkunnskap krever nærhet

— Det er stadig folk innom for å slå av en prat, og for en kopp kaffe. Folk vinker inn til oss fra gata. Vi har lyst, og vi har planer om å være noe mer enn en eiendomsmegler for folk her, sier hun, men hun holder inne med hva de planene går ut på.

Trikken er et kjennetegn på Vogts gate, det er også etter hvert eiendomsmeglerne
Trikken er et kjennetegn på Vogts gate, det er også etter hvert eiendomsmeglerne

Litt lenger opp på Torshov holder Eiendomsmegler 1 til. Regionlederleder Oslo er Bengt Heiestad. Han har ikke noe fasitsvar på hvorfor eiendomsmeglerne ligger vegg i vegg på Torshov.

— Lokalkunnskap er svært viktig i vår bransje. Skal vi kunne gi gode råd om boligmarkedet på Torshov må vi ha inngående kjennskap til borettslag og sameier sier Heiestad.

— Vi tror sterkt på at skal vi komme med god lokal rådgivning, må vi kjenne de lokale detaljene. Vi må forstå hva kundene våre ønsker. Da må vi være på plass. Vi kan ikke sitte på et kontor et helt annet sted, mener regionsjefen i Eiendomsmegler 1.

Powered by Labrador CMS