I påskestille Oslo pågår kommunens koronavaksinering for fullt, opplyser byrådsleder Raymond Johansen. Men i likhet med bærumsfolk takker folk også i Oslo nei til vaksinering og velger i stedet å dra på hytta.
I påskestille Oslo pågår kommunens koronavaksinering for fullt, opplyser byrådsleder Raymond Johansen. Men i likhet med bærumsfolk takker folk også i Oslo nei til vaksinering og velger i stedet å dra på hytta.

Mange oslofolk takker nei til koronavaksine i påsken. Annenhver vaksine ikke satt i bydel Nordre Aker

— Jeg har lite sans for at folk ber om utsatt vaksinetime fordi de skal på hytta, sa byrådsleder Raymond Johansen til at folk i Bærum sier nei til koronavaksine i påsken. Men også i Oslo sier folk nei til vaksinering i ferien.

Publisert

Det vakte nasjonalt ramaskrik da det rett før helgen ble kjent at folk i Bærum heller drar på hytta enn å vaksinere seg mot korona.

Nå viser det seg at oslofolk gjør det samme som bæringene. I bydel Nordre Aker opplyser assisterende prosjektleder Benedikte Varvik til NRK at annenhver person har takket nei til vaksinetime i påsken.

— Folkens, vi er midt i en pandemi

Nå går byrådsleder Raymond Johansen (Ap) ut på sin Facebook-side med kraftig reaksjon mot at folk dropper vaksine til fordel for påskeferie.

— Folkens, vi er midt i en pandemi. Selv om det er påskeferie vaksinerer vi. Jeg har lite sans for at folk ber om utsatt vaksinetime fordi de skal på hytta, sier Raymond Johansen.

— Vi har masse folk på jobb nå i påska som har droppet sin påskeferie for å vaksinere. Vi er avhengig av at folk stiller til vaksinasjon, dette er fortsatt et knapphetsgode som jeg virkelig håper folk prioriterer å ta imot når de får tilbudet, sier byrådslederen.

— Ta vaksinetime og dropp hyttetur

Folkehelseinstituttet (FHI) har oppfordret folk til å prioritere vaksinetimen de har blitt tildelt i påsken, framfor hyttetur og ferie.

– Om du sier nei og tror du kan nærmest bestille time etter påske, er det ikke sikkert det går. Min oppfordring er helt tydelig: Ta den timen du får tildelt og still opp, og dropp den hytteturen, sa FHI-overlege Preben Aavitsland til NRK.

Han påpekte at vaksinedosene må settes tre-fire dager etter at de er kjørt ut.

*VårtOslo retter: I en tidligere versjon av denne artikkelen refererte VårtOslo til Budstikka som skrev at 1.075 vaksinetimer i Bærum kommune var blitt flyttet fra skjærtorsdag og langfredag fordi folk takket nei til vaksinering. Søndag kveld opplyser vaksinekoordinator i Bærum at flyttingen av vaksineavtalene var planlagt, og ikke skyldes at folk har sagt nei til timene.

Powered by Labrador CMS