Halil Kara (21) ble skutt i hodet på denne parkeringsplassen i Prinsdal i Oslo en sen fredagskveld i januar.
Halil Kara (21) ble skutt i hodet på denne parkeringsplassen i Prinsdal i Oslo en sen fredagskveld i januar.

Avhør av siktet i Prinsdal-drapet utsatt på grunn av frykt for koronasmitte

I forrige uke ble en 21 år gammel mann pågrepet og siktet for drapet på Halil Kara (21) på Prinsdal i Oslo 10. januar.

Publisert

21-åringen er den fjerde personen som er siktet i drapssaken. Men ifølge TV2 får ikke politiet gjennomført avhør av 21-åringen fordi han viser sykdomstegn som kan være koronasmitte.

Oslo politidistrikt er ett av seks politidistrikter som opplyser at mange avhør har blitt avlyst eller utsatt for å begrense nærkontakt.

Les også: - Mange barn har det vanskelig i vår by nå. Men det finnes hjelp!

Enige om å utsette avhør

— Det er helt klart uheldig for pågående etterforskninger at vi ikke får gjennomført alle planlagte avhør på vanlig måte. Vi understreker samtidig at vi fremdeles prioriterer de mest alvorlige sakene. Avhør innen disse vil fortsatt avvikles, sier politidirektør Benedicte Bjørnland til TV-kanalen.

I etterforskningen av Prinsdal-drapet er koronasmitte en ny utfordring for politiet. Like etter pågripelsen onsdag i forrige uke ønsket politiet å avhøre 21-åringen. Det lot seg ikke umiddelbart gjøre, fordi han på cellen sin viste klare sykdomssymptomer.

Av frykt for at han kunne være koronasmittet, og at smitten kunne spre seg, ble politiet og mannens forsvarer, advokat Fisnik Baki, enige om å utsette avhøret, skriver TV2.