Tett og trangt foran Stindheims mål godt inne i overtiden i andre omgang. Skeidspillerne er fra venstre, Per-Magnus Steiring (delvis skjult), Hayder Altai, Hassan Yusuf og Luca Høyland

Rødt kort og staffespark i mot stoppet ikke Skeid på Nordre Åsen

Med fem seriekamper igjen å spille lå Skeid i tet, og på opprykksplass i 2. div. Kampen mot svakt plasserte Strindheim kunne se ut som en enkel oppgave for hovedtrener Vilde Rislaas menn. Eller kunne dette være kampen som ble bananskallet Skeid gled og falt på i serieinnspurten?

På Skeid var det bare Mikkel Lindbäck med hjernerystelse, og Kabamba Kalabatama med vond hofte, som var ute av de spillerne som ikke var langtidsskadd. Skeid har lenge ledet an i kampen om opprykk til 1.divisjon, men nå med Tromsdalen halsende like bak.

Tempo fra start

Kampen startet som en virvelvind. Sjanse på sjanse ble skapt i et heseblesende tempo. Den største sjansen får bortelaget, og det er Aleksander Gløsen som får den etter fjorten minutter. Han kommer nesten for nære mål, og setter volleyskuddet i tverrliggeren.

Sjansen kommer rett etter at Skeid med Jesper Fiksdal bommer på et brassespark fra god posisjon, og etterfølges av en ny, god sjanse for hjemmelaget.

Etter tjue minutter roer kampen seg ned, og Skeid tar over spillet.

Det kunne se enkelt ut på papiret, men Skeids kamp mot Strindheim ble en nerveprøve for trofaste skeidokser.

Straffespark

Fem minutter før pause mister Skeids Hassan Yusuf ballen etter at han blir felt midt på Stindheims banehalvdel. Dommer Magnus Tjelle blåser ikke for frispark, og det blir en enorm kontring for bortelaget, mot et overrumplet Skeidforvar.

Midtstopper Hayder Altai løper opp kontringen og gir ballen til keeper Marcus Andersen. Det er da Skeid vil spille seg ut av eget forsvar at den store glippen skjer. Plutselig står en Strindheimspiller, Jonas Horten, med ballen, alene på fem meter. Skeids Sulayman Bojang tar tak i spilleren, som går i bakken med ryggen først.

Tøff utvisning

Dommer Tjelle dømmer ganske riktig straffespark til trønderne, men han slenger på et rødt kort til Bojang. Usedvanlig hardt dømt mener de fleste.

Fredrik Lund tar straffesparket for Strindheim, og det utløser dagens største jubelbrøl. Det kommer ikke fra trønderne på tribunen, det er Skeidokene som jubler for keeper Marcus Andersens fantastiske redning.

Til pause sto det 0-0, men nå var premissene annerledes. Hvordan ville Skeid og trener Vilde Rislaa løse denne utfordringen?

På Skeid får første omgangs beste spiller, Ousman Toure en mer defensiv rolle på høyrekanten, ellers er det lite forskjell å se. I starten på andre omgang er det Skeids ti spillere som kjører kampen. Bendik Rise kommer til en, to og tre skuddsjanser, men treffer bare nesten innenfor stengene.

– Ikke den kampen vi ville spille

– Vi måtte ligge lavt, og styre forsvaret stramt i andre omgang. Vi hadde jo håpet på en annen kamp enn slik det ble. Det var min plikt som den mest rutinerte på laget å ta ansvar for at vi kunne holde tett bakover, sa Skeids rutinerte back Thor Lange etter kampen.

– Jeg visste også at vi kom til å få målsjanser i løpet av andre omgang. Ikke for å sammenligne Skeid med Arsenal, men vi så at Arsenal med ti spillere sto i mot Manchester City. Da kunne vi klare det samme mot Strindheim, fortsatte Lange.

Thor Lange og hovedtrener Vilde Rislaa fikk ikke den kampen de ønsket å spille mot Strindheim, men var fornøyde med uavgjort til slutt.

– Jeg så ballen inne

Han fikk en god klapp på skulderen av trener Rislaa, for Skeid holdt tett bakover. Dessverre for torshovlaget fikk de ikke ballen inn i Strindheims mål. Nærmest var Hayder Altai på en heading etter 86 minutter.

– Jeg så den ballen inne, så den inne, sa han, og ristet oppgitt på hodet etter at kampen var ferdig.

Han var ikke den eneste på Nordre Åsen som så den ballen gå i mål, og ikke over tverrliggeren.

Å løpe skiten av seg

– Vi visste da vi gikk på banen til andre omgang, at vi måtte løpe skiten av oss, og vi visste at vi måtte ta de overgangene vi fikk helhjertet, sa hovedtrener Rislaa.

Hun pekte på at Skeids bunnsolide forsvarspill til slutt frustrerte bortelaget. De fleste angrepene var ufarlige, og endte som oftest med et innlegg som ble til keepermat for helten i skeidmålet.

Skeids Hayder altai spilte en god kamp som midtstopper, og var nær å bli matchvinner i det 86 spilleminutt.

– Vi gjorde, tross alt, en godt gjennomført kamp. Vi kommer til sjanser på det vi er gode på, og vi får Strindheim til å framstå som rådville, sa Rislaa.

Kampen ender 0-0, men den var ikke uten sjanser, og det var en nerve i kampen som sto seg langt ut i andre omgang.

Med like mange kamper ligger Skeid nå kun ett poeng foran Tromsdalen. De to lagene møtes på Tromsdalens hjemmebane neste lørdag. Det ser ut til å bli en ren opprykksfinale.

2.div Skeid - Strindheim 0-0 Nordre Åsen 360 tilskuere

Skeids lag: Marcus Andersen- Sulayman Bojang, Per-Magnus Steiring (Kaptein), Hayder Altai, Thor Lange- Torje Naustdal, Bendik Rise, Hassan Yusuf, Filip Stensland- Ousman Diallo Touré, Jesper Fiksdal.