Bendik (28) og Leo (27) legger løkkehockeyen til tider på dagen med færrest mulig barn på isen. På Bayern på Fagerborg er det ideelle forhold.

Bendik (28) og Leo (27) spiller tomanns løkkehockey på Fagerborg. Nå snører folk på seg skøytene som aldri før

Over hele byen gleder store og små oslofolk seg over mulighetene til å stå på skøytene, ta en piruett eller spille løkkehockey. Med vinterkulda anlegges skøyteflatene i rekordfart.

Publisert

– Vi fant tid og spilte litt puck, forteller Bendik Kjørholt (28) og Leo Geller (27). VårtOslo møter dem på Bayern, eller Sophus Bugges plass, som det står på kartet.

Bendik studerer økonomi og administrasjon ved Oslo Met, mens Leo Geller er musiker. De to kameratene vil gjerne ha flere å spille med, så de oppfordrer alle som digger løkkehockey til å oppsøke Bayern, som ligger i helt øverst i Pilestredet ved Fagerborg skole. De spiller helst seint på kvelden eller tidlig på dagen, for å ta hensyn til barna som fyller opp skøytebanen ettermiddag og kveld.

– Vi er veldig glade for at kommunen sørger for at kunstisbanene er åpne for publikum i helgene igjen. Da blir det enda mer løkkehockey utover vinteren, forsikrer de to.

Det er barn og barnefamilier på Bayern fra sen formiddag til tidlig kveld.

Mange på Østensjøvannet

«Nå i helgen må det ha vært mange hundre mennesker på skøyter på Østensjøvannet. Akkurat som da jeg var liten», kommenterer Øyvor Dalan Vik på en facebooktråd etter at VårtOslo ettersøkte forslag til vinteraktiviteter i nærområdene.

Fra alle bydeler kommer det meldinger om isflater som sprøytes, enten av kommunen eller frivillige. Det meldes om ekstra stor aktivitet på lokale små og store isflater rundt om i hele byen.

Skøyteglede på Vannspeilet i Middelalderparken.

Skøytebane på Vannspeilet i Middelalderparken

Også på Vannspeilet i Middelalderparken i Bjørvika sørger Oslo kommune for skøyteis for store og små.

Vannspeilet er en del av middelalderhistorien og ble laget slik sjølinjen i Oslo så ut på 1300-tallet. Vannspeilet ble etablert i forbindelse med opprustingen av området og forvaltes av kulturetaten.

Her er bymiljøetaten i gang med å preppe isen på Vannspeilet i Middelalderparken.

For å sikre at isen er trygg gjøres det ukentlige kontroller av tykkelsen på isen. Oslo kommune minner folk om å følge smittevernreglene og dele på plassen.

Tomt i hyllene

Monica Vogt i BUA, en ideell organisasjon som driver utlån av sportsutstyr over hele Norge, melder om veldig stor pågang i Oslo. Hun etterlyser mer utstyr og oppfordrer folk om å levere pent brukt utstyr, og særlig skøyter som det er stor etterspørsel etter nå.

– Hyllene er nesten tomme hver dag, vi kunne hatt dobbelt så mye utstyr å låne ut.

Små og store isflater

Det varierer veldig hvilke flater som er sprøytet i år, er tilbakemeldingene fra innbyggere rundt i bydelene. Koronarestriksjonene har gjort at noen bydeler ikke har sprøytet på steder de vanligvis lager isflater.

Slik så det ut på Klosterenga da det var is der.

Her er noen flere isflater som nå er åpne:

Vannspeilet i Bjørvika, Østensjøvannet, Idoten på Adamstuen, dammen nederst i parken på St. Hanshaugen ved Knut Knutsens plass, Lilleborgbanen, Tonsenhagen naturisbane, Eventyrplassen i Ullevål hageby, rinken ved Furuset-hallen, Bayern eller Sophus Bugges plass på Fagerborg, Ella Hvals plass bak Sandakersenteret, grusbanen på Lille Tøyen, isbanen på Keyserløkka (ved Bunnpris), Nordre Åsen, Voldsløkka, Evald Ryghs plass i enden av Herman Foss gate og nå også ved Vålerenga skole, blir vi fortalt.

Det etterlyses skøyteis på flater som før har vært sprøytet: Klosterenga park ved Galgeberg, Vahl skole eller Rudolf Nilsens plass og Lille Bislett.

Vet du om flere steder det er isflate eller steder hvor det burde være mulig å lage skøytebane, legg dem til i kommentarfeltet under og skriv til cecilie.klem@vartoslo.no

Powered by Labrador CMS