Clarion The Hub og andre hoteller i Oslo har det tøft for tiden.
Clarion The Hub og andre hoteller i Oslo har det tøft for tiden.

Seks av 10 hotellrom i Oslo sto tomme i forrige uke

I Kristiansand og Bodø kan reiselivsnæringen glede seg over fulle hoteller. I Oslo sto seks av 10 hotellrom tomme forrige uke. — Reiselivet i hovedstaden har en tøff høst og vinter fremfor seg, advarer VisitOslo.

Publisert

Ferske tall fra Benchmarking Alliance viser at snittbelegget så langt i juli er på 56,4 prosent, noe som er en nedgang på 10,9 prosentpoeng fra samme periode i fjor. Det skriver E24.

I forrige uke var belegget i Kristiansand på 90,3 prosent, noe som er 0,7 prosentpoeng bedre enn Bodø. Hotellrådgiver Peter Wiederstrøm advarer likevel om at det vil endre seg.

— Når ferien er over, er det slutt på hovedvekten av de norske turistene, og da vil en by som Kristiansand falle kraftig i rombelegg. En del utlendinger kommer dog sannsynligvis også utover i august, så noe ren «turisme» vil det være, for eksempel i Bodø som er nær Lofoten, sier han.

— Tøff høst og vinter foran seg

Situasjonen er en helt annen i hovedstaden. Oslo-hotellene klarte kun å fylle 39,6 prosent av rommene i forrige uke. Gjennomsnittet så langt i juli er på rundt 36 prosent, mot 64 prosent fra året før.

— Mangelen på utenlandsturister og arrangement som enten er avlyst eller utsatt, har ført til en laber sommer for Oslo-hotellene. Vi opplever situasjonen som dramatisk. Reiselivet i hovedstaden har en tøff høst og vinter fremfor seg, sier Sonja L. Birch-Olsen i VisitOslo.

I april var belegget på landsbasis kun 6,9 prosent. Den sentrale årsaken var koronapandemien.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS