Daglig leder Øystein Aurlien i Tullinsamarbeidet foran de nyinstallerte møblene i Universitetsgata.
Daglig leder Øystein Aurlien i Tullinsamarbeidet foran de nyinstallerte møblene i Universitetsgata.

Tar grep i gata: – De nye bymøblene har akkurat kommet ut, og vi vil fortløpende gjøre justeringer

Lørdag 9. september arrangeres den andre utgaven av arrangementet «Kulturlørdag» i Universitetsgata. Med et variert program som er myntet på både små og store, er ønsket å skape en opplevelse som kan gjenfinnes i Vest-London. 

Publisert

For andre året på rad stenges deler av Universitetsgata for biltrafikk til fordel for folkeliv og felles samvær og opplevelser.

Bak initiativet står den lokale foreningen Tullinsamarbeidet, som har til hensikt å undersøke hvorvidt gata både på kort og lang sikt kan ta form som en aktivitets- og markedsgate etter modell fra velkjente Portobello Road i det vestlige London. 

Arrangementet avvikles lørdag 9. september fra klokken 12 til 16, og rommer blant annet teater og dans foran Nasjonalgalleriet, kreativt verksted på Trekanten, omvisning på Det Norske Teatret og Historisk museum, samt konsert i bakgården til Becco

Samtidig vil det være flere markedsboder mellom de nylig installerte møblene på området.

Markedsboder satt opp under fjorårets «Kulturlørdag».
Markedsboder satt opp under fjorårets «Kulturlørdag».

Ønsker å være i forkant 

– Dette er et initiativ vi startet med i fjor høst, og som var såpass vellykket at vi ønsket å utvide det i år, sier daglig leder Øystein Aurlien i Tullinsamarbeidet. 

– I år har vi utvidet samarbeidet med Oslo kommune, der både Levende gater og bymiljøetaten er sterkt delaktige i å teste ut hvordan gata kan fungere. Derfor tester vi ut både å male opp felt for boder i gata, og med noe bruk av bymøbler, fortsetter han. 

Universitetsgata er en del av den nye områdereguleringen for Oslo sentrum, og som der er regulert som torggate. 

Om noen år skal hele gata oppgraderes, og Tullinsamarbeidet ønsker med initiativet å komme byggearbeidene i forkant i form av å prøve ut nye bruksmåter og aktiviteter. 

Nye bymøbler

– De nye bymøblene har akkurat kommet ut, og vi vil fortløpende gjøre justeringer, sier Aurlien. 

Han påpeker nemlig at det kan være behov for justeringer, blant annet med tanke på bedre løsninger for varelevering, som han mener må fungere i en levende by. 

Hele programmet til arrangementet «Kulturlørdag» finner du herPowered by Labrador CMS