Ungdommene får diplom. Fra venstre: Talha Yesil, Rose Lu, Sharmarke Kahiye, og Line Oma, leder av bydelsutvalget. Foto: Sindre Andresen

Tøyenakademiet vil gjøre ungdom til synlige, positive rollemodeller som tar ansvar for lokalmiljøet sitt

Tirsdag hadde Tøyenakademiet diplomsermoni for sine avgangselever - og kick-off for årets kull. Akademiet ønsker å gi positive ringvirkninger til hele Tøyen. 

Tøyenakademiet er Tøyen Sportsklubbs ledertreningsprogram for ungdommer. Hvert år velges det ut elever som i ett år skal kurses i blant annet teambuilding, gatemegling, aktivitetsledelse, kommunikasjon, lokaldemokrati og taleteknikk.

De kan også velge noen kurs selv, men kriteriene er at de må kunne bruke kunnskapen lokalt i bydelen i etterkant – og gi noe tilbake til lokalsamfunnet.

Tøyen sportsklubb hadde diplomsermoni og kick-off for nye elever. Her er alle samlet. Foto: Sindre Andresen

Vil imøtekomme ungdommens ønsker

Elevene på Tøyenakademiet plukkes ut etter søknad eller anbefaling fra trenere, utekontakter, lærere eller lignende, og skal også ha praksis i Tøyen Sportsklubbs aktiviteter, dra på ekskursjoner og gjøre frivillig arbeid ved bydelsarrangementer.

Tre timer, ti kvelder over ett år har ungdommene i Tøyenakademiet satt av, før diplomsermonien og feiring tirsdag på aktivitetshuset K1 på Tøyen. Sermonien skjedde i kombinasjon med kick-off for årets nye kull med 25 utvalgte ungdommer.

— Det finnes ingen grenser for hva slags kurs som kan være interessante. Vi er veldig åpne og strekker oss langt for å imøtekomme ungdommenes ønsker, sier påtroppende daglig leder i Tøyen Sportsklubb, og prosjektleder for Tøyenakademiet, Sindre Andresen.

Påtroppende daglig leder i Tøyen Sportsklubb, og prosjektleder i Tøyenakademiet, Sindre Andresen. Foto:

Pågang fra potensielle arbeidsgivere

— For oss som sportsklubb ønsker vi selvfølgelig at flere tar trener- eller dommerkurs som kan være med å føre klubben videre, men det er like viktig at noen utdanner seg til gatemeglingsinstruktører, tar fotokurs eller fordyper seg i for eksemepl sosialt entreprenørskap, fortsetter Andresen.

Han sier at Tøyenakademiet opplever stor pågang fra potensielle arbeidsgivere som ønsker å gi bydelsungdommen sine første jobberfaringer.

— Tøyenakademiet har blitt et kvalitetsstempel for lokale arbeidsgivere. Noen av ungdommene jobber hver uke som trenere i klubben og får betalt for det, flere jobber på Tøyen skole, i ungdomsklubben og på biblioteket.

Tøyenakademiet har også samarbeidet med Tøyen Startup Village, og gjennom dette har flere fått prøve seg som instruktør på datakurs, hjulpet til med eventer og noen har fått praksisplasser.

Line Oma deler ut diplom til Stian jensen. Foto: Sindre Andresen

Viktig senere i livet

Bydelsdirektør Tore Olsen Pran taler til ungdommen. Foto: Sindre Andresen

Under tirsdagens feiring var blant andre bydelsdirektør i Gamle Oslo bydel, Tore Olsen Pran, byrådssekretær Frode Kyvåg, leder av bydelsutvalget Line Oma og leder av Tøyen Startup Village, Beathe Due, til sede.

Flere som holdt tale var inne på viktigheten av frivillighet, og av at ungdommene skaffer seg nettverk og kompetanse som kan bli viktig for dem senere i livet.

26. oktober starter neste kull med ungdommer, som før jul skal kurses i eventplanlegging, lokaldemokrati, førstehjelp, i tillegg til å være frivillige på Tøyens julemarked.

Tøyenakademiet ønsker å gi positive ringvirkninger for hele Tøyen gjennom å lære opp ungdom til å ta ansvar for lokalmiljøet.

Tøyenakademiets husband opptrådte. Foto: Sindre Andresen
Powered by Labrador CMS