— Det er så langt unna fair play som det går an, sier leder Christian Falkenberg i Lyns supportergruppe Bastionen
— Det er så langt unna fair play som det går an, sier leder Christian Falkenberg i Lyns supportergruppe Bastionen

Skeid med billettstunt: Krever 1.200 kroner av Lyn-supportere

Lyns supporterleder reagerer kraftig på at Skeids 2.-lag priser bortebillettene til lagenes møte i 3. divisjon til mellom 800 og 1.200 kroner.

Publisert

— Det er så langt unna fair play som det går an, sier leder Christian Falkenberg i Lyns supportergruppe Bastionen til NRK. Også VG har omtalt saken.

Normalt koster bortebilletter til Skeid 2-kamper 50 kroner for barn og 100 kroner for voksne.

— De demonstrere velstand

Når vestkantlaget Lyn kommer på besøk 26. april, er prisene imidlertid skrudd opp til 800 og 1200 kroner.

— Vi sjekker ut dynamisk prising. Mot Lyn tester vi ut Veblen-effekten som innebærer at når prisen på en vare stiger, så stiger etterspørsel, som da gir en motsatt virkning enn man vanligvis tror, sier daglig leder Daniel Holmeide Strand i Skeid.

— Det gjør seg særlig gjeldende i velstående segmenter, da de demonstrerer velstand ved å kunne kjøpe det andre ikke har råd til. Dette tror vi Lyns aksjonærer vil sette stor pris på, og at man nå får lokket ut et langt større antall tilskuere fra Montebello og Holmenkollåsen enn det som er tilfelle i dag, sier Homeide Strand.

— Regner med det ikke gjelder på kampdag

— Rent forretningsmessig er dette også glimrende da færre tilskuere til høyere pris gir mindre arbeid for oss og allikevel mer i kassa, legger han til.

Daglig leder Bjørn Jønsberg i Lyn tror Skeid kommer til å endre prisen før kampen om en drøy uke.

— Jeg tviler på at styret og samarbeidspartnere kan godta dette. Det er ingen som støtter dette. Så jeg regner med at det ikke gjelder på kampdag, sier han til NRK.

Powered by Labrador CMS