Utstillingen viser bilder tegnet av barn fra 64 ulike land, som alle sammen forsøker å lage et bilde på hva de forbinder med og opplever i relasjon til korona.
Utstillingen viser bilder tegnet av barn fra 64 ulike land, som alle sammen forsøker å lage et bilde på hva de forbinder med og opplever i relasjon til korona.

Barn har tegnet korona: Se bildene

Hvordan oppleves egentlig korona for barna? Det ønsket Det internasjonale barnekunstmuseet å rette fokus på. Resultatet ble en internasjonal utstilling om korona laget av barn fra alle verdens hjørner. Nå er utstillingen å se på Barnekunstmuseet i Oslo på Frøen.

Publisert

Det Internasjonale Barnekunstmuseet på Frøen presenterer over 200 bilder tegnet av barn fra alle verdens ulike hjørner. Utstillingen, som har fått navnet #Kidspaintcorona, består både av originaler og trykk.

I tillegg vises over 1300 digitale verk på Det internasjonale barnemuseets nett-galleri.

Hvordan oppleves korona for barna?

Det internasjonale barnekunstmuseet er et museum som består av kunstverk laget av barn fra hele verden. I Norge holder Barnekunstmuseet til på Frøen i Oslo.

Etter at korona rammet verden har det vært mye fokus på hva forskere, politikere, økonomer og andre fagfolk kan gjøre for å bekjempe viruset. Men hva med barns stemme og deres opplevelser av viruset?

Dette ønsket det internasjonale barnekunstmuseet å rette fokus på.

Ta turen til Barnekunstmuseet på Frøen

I utstillingen får vi se bilder tegnet av barn i alle ulike aldre, den yngste bare på ett år og 11 måneder, mens den eldste er 18 år gammel. Barnas verker kommer fra hele 64 ulike land, og består av et bredt spekter av uttrykk og farger i alle mulige retninger.

Utstillingen er også å se hos Barnekunstmuseet i Oslo på Frøen, rett ved Frøen T-banestasjon. Museet holder åpent tirsdag, onsdag og torsdag fra klokken halv ti til to, samt lørdager og søndager fra klokken elleve til fire.

Bildeserie med utdrag fra utstillingen #Kidspaintcorona (bla til neste bilde ved hjelp av pilene på siden av bildet)

Powered by Labrador CMS