Flere barnevernstjenester i bydelene melder om en økning i antall bekymringsmeldinger fra barnehagene sammenlignet med tidligere etter at prosjektet ble innført i 2016. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Flere barnevernstjenester i bydelene melder om en økning i antall bekymringsmeldinger fra barnehagene sammenlignet med tidligere etter at prosjektet ble innført i 2016. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Økning i antall bekymringsmeldinger til barnevernet i Oslo

Etter at det ble satt i gang barnevernsøvelser i Oslo-barnehagene, har antallet bekymringsmeldinger til barnevernet i flere bydeler økt.

Publisert Sist oppdatert

Alle de 15 bydelene i Oslo er enten i gang med eller har planlagt barnevernsøvelser i barnehager og på skoler, skriver Aftenposten.

Gjennom prosjektet Barnehjernevernet får barnehager og skoler besøk av ansatte fra barnevernet som skal møte personalet og barna – kalt barnevernsøvelser.

Kartlegger omsorgssvikt og overgrep

Prosjektet er etablert for å forebygge, oppdage og hjelpe barn som opplever omsorgssvikt, vold og seksuelle overgrep. Målet er at barna skal tørre å snakke og få vite at det er hjelp å få.

I bydel Frogner er antallet bekymringsmeldinger fra barnehager til barnevernet mer en doblet. I 2015 var det 12 bekymringsmeldinger, mens det i fjor var 27.<br />Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
I bydel Frogner er antallet bekymringsmeldinger fra barnehager til barnevernet mer en doblet. I 2015 var det 12 bekymringsmeldinger, mens det i fjor var 27.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Flere barnevernstjenester i bydelene melder om en økning i antall bekymringsmeldinger fra barnehagene sammenlignet med tidligere etter at prosjektet ble innført i 2016.

— Glad prosjektet har effekt

Blant annet mottok Frogner bydel 12 bekymringsmeldinger fra barnehagene i 2015, mens i fjor var tallet 27 – altså mer enn doblet, skriver avisen.

Barnevernet på Stovner har registrert en klar økning siden de begynte å føre statistikk i 2009, og i Ullern bydel økte antallet bekymringsmeldinger fra barnehagene med 45 prosent i 2017.

Byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen (SV), sier hun er glad for at prosjektet har effekt.