Byrådet setter inn tiltak for å bistå barnehagene i bemanningsutfordringene de nå opplever.

Barnehager i Oslo får grønt lys for å ansette vikarer på lengre kontrakter

– Jeg har signalisert til bydelene at de kan etablere en midlertidig ordning med langtidsvikarer og få utgiftene til dette dekket gjennom koronakompensasjonen, sier byråden for oppvekst og kunnskap..

Publisert

Flere barnehager opplever at smitten sprer seg raskt, noe som gir økt fravær på grunn av blant annet reglene for isolasjon og karantene. Fraværet varierer både mellom bydeler og mellom barnehager.

– Vi vet at sykefraværet er høyere enn normalt og at det er bekymring for at det vil stige ytterligere nå som smitten øker og samfunnet åpner mer opp. Derfor har jeg signalisert til bydelene at de kan etablere en midlertidig ordning med langtidsvikarer og få utgiftene ved dette dekket gjennom koronakompensasjonen, sier oppvekstbyråd Sunniva Holmås Eidsvoll.

Dette gir barnehagene mulighet til å sette inn vikarer på lengre kontrakter slik at de er bedre rustet for korttidsfravær.

Vanskelig å finne folk

– Tilbakemeldingene fra barnehagene er at det er vanskelig å få tak i folk. Ved å kunne ansette vikarer på lengre kontrakter er barnehagene mer attraktive arbeidsplasser, samtidig som det gir en bedre hverdag for barna ved at dette da dette vil være mer kjente personer for barna. Økt stabilitet i bemanningen er også avgjørende for å ivareta barnas trivsel og trygghet, sier Eidsvoll.

Powered by Labrador CMS