Det fra femte etasje i denne blokka på Grønland at kvinnen falt ned på en barnehageplass, hvor barn lekte. Foto: Susanne Skaug
Det fra femte etasje i denne blokka på Grønland at kvinnen falt ned på en barnehageplass, hvor barn lekte. Foto: Susanne Skaug

Somalisk kvinne skutt av politiet i 2015. Nå: sterkt skadet etter fall fra 5. etasje

Publisert

Kvinnen falt fra en veranda i femte etasje og rett ned på en barnehageplass på Grønland, hvor flere barn lekte.

Kvinnen falt på noen lekekasser og ble alvorlig skadd. Hun ble raskt tatt hånd om av helsepersonell og sendt til Ullevål sykehus, hvor hun ble operert.

Det var politiet som tvitret denne meldingen i går:

Kvinnens identitet blir bekreftet

Flere mennesker i miljøet rundt damen bekrefter identiteten hennes. Det gjør også advokat Odd Ivar Grøn. Han er blitt varslet om at kvinnen han forsvarte i 2015 ligger på Ullevål sykehus.

Kvinnen ble i 2015 siktet for drapsforsøk på et barn med en kniv. I bruduljene etterpå skjøt og skadet en politimann henne, angivelig for å redde barnet fra knivhugg. Senere er det kommet frem at barnet likevel ikke var i livsfare, og saken ble henlagt.

Ble ikke dyttet fra verandaen

Ifølge politiet ble ikke kvinnen utsatt for noe kriminelt da hun falt ned på barnehagen.

– Vi setter ikke i gang noen etterforskning. Vi har klare indikasjoner på at hun ikke ble dyttet ut, sier Roger Hjertø, vaktleder ved kriminalvakten i Oslo politidistrikt.

Det har tidligere kommet frem at kvinnen slet med psykiske problemer.

Hentet inn psykososialt kriseteam

Bydelen var raskt på plass etter hendelsen og har satt i verk en rekke tiltak overfor barna, forteller bydelsdirektør Lasse Østmark, i bydel Gamle Oslo.

– Alle foreldrene ble varslet per telefon, og vi mobiliserte bydelens psykososiale kriseteam. I dag og i morgen er psykologer til stede for barna og foreldrene ved levering og henting, slik at de sammen kan bearbeide hendelsen de var vitne til, sier Østmark.

Ikke farlig i barnehagen

Foreldrene har også fått et nummer de kan ringe til og be om mer ytterligere hjelp, om de skulle trenge det.

– Vi forsøker å normalisere situasjonen igjen for barna. De ansatte får hjelp via bedriftshelsetjenesten, sier Østmark. Han har ikke hørt at det skal være farlig for barna å oppholde seg i barnehagen, som ligger rett under flere verandaer.

Pressevakten på Ullevål sykehus oppgir at de er bundet av taushetsplikt og ikke kan oppgi kvinnens nåværende helsetilstand.

Powered by Labrador CMS