Julie (5) fra Støperiet barnehage på Grünerløkka viser byråd Tone Tellevik Dahl hvordan man tegner. Illustrasjonsfoto: Nafisa Zaheer
Julie (5) fra Støperiet barnehage på Grünerløkka viser byråd Tone Tellevik Dahl hvordan man tegner. Illustrasjonsfoto: Nafisa Zaheer

Fristen for barnehageplass til Emma og William er gått ut. 9000 søknader kom inn i Oslo

Publisert

Fristen for å søke barnehageplass i 2017 gikk ut 1. mars. Til sammen 8 992 søknader kom inn, 281 flere enn i fjor.

Nytt i år er at også barn født i november har rett til plass innen utgangen av den måneden de fyller ett år. Til sammen 429 novemberbarn har søkt barnehageplass i Oslo.

Fakta om Oslobarnehagen

Oslo kommune vil bruke om lag seks milliarder kroner på drift av barnehager i 2017. Det finnes om lag 760 barnehager i Oslo kommune, med rundt 37 000 barn. Av barnehagene er 330 kommunale. Det er til sammen over 11 500 ansatte i Oslos barnehager, hvorav rundt 6 400 jobber i kommunale barnehager.

– Det er gledelig at flere velger å søke barnehageplass, da vi vet at lek og læring i barnehagen er viktig for barns liv og senere utvikling. Vi vil gjøre alt vi kan for å sikre alle søkere den barnehageplassen de ønsker, sier Tone Tellevik Dahl (Ap), byråd for oppvekst og kunnskap, i en pressemelding.

For få barnehageplasser

I Oslo er det 5500 barn med rett til barnehageplass som ikke går i barnehage, samtidig som det over tid har blitt bygget for få plasser i Oslo. Barnehagekapasiteten er også ujevnt fordelt mellom bydelene.

Byrådet har satt i gang en rekrutteringsoffensiv for å få barn inn i barnehagen og etablerer 3000 flere barnehageplasser frem mot 2019.

Dobling i barnehageutbyggingen

– Dagens utbygging er mer enn en dobling sammenlignet med Høyre-byrådets utbyggingsplan og er mulig takket være at vi tar inn eiendomsskatt. Flere barnehager er avgjørende for at vi skal kunne nå byrådets mål om å kunne tilby alle oslobarn barnehageplass, uavhengig av når på året de er født, sier Tellevik Dahl.

Når får du svar?

Bydelene er nå i gang med å legge en stor kabal for at flest mulig skal få oppfylt sitt barnehageønske. Foreldre med barn som blir ett år innen 31. august, vil få svar 23. mars, 28. april og 24. mai. Alle som fyller ett år i løpet av september, oktober og november vil få svar i de påfølgende opptaksrundene – og senest i august. De siste årene har tre av fire fått oppfylt sitt første eller andreønske for barnehageplass.

Oversikt over søkere med rett til plass i 2017, fordelt på bydelene.
Oversikt over søkere med rett til plass i 2017, fordelt på bydelene.
Powered by Labrador CMS