Innen 2021 ønsker byråd Inga Marte Thorkildsen at Oslo kommune og ideelle organisasjoner skal ta over barnevernet i byen. Foto:  Vidar Ruud / NTB scanpix
Innen 2021 ønsker byråd Inga Marte Thorkildsen at Oslo kommune og ideelle organisasjoner skal ta over barnevernet i byen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Inga Marte Thorkildsen (SV) vil ha en slutt på kommersielle private barnevernsinstitusjoner innen 2021

– Problemene med å overlate et så høysensitivt, viktig og sårbart tilbud til kommersielle er så mange at vi mener det er nødvendig, sier byråd Inga Marte Thorkildsen (SV).

Publisert

Thorkildsen har, ifølge VG, fått til en samarbeidserklæring med Fagforbundet, Landsforeningen for barnevernsbarn og Ideelt barnevernsforum om at det er et stort behov for å fase ut bruk av kommersielle aktører i barnevernet.

Barne-, ungdoms- og familieetaten (Bufetat) betalte i fjor 650 millioner kroner til private aktører som selger enetiltak.

Kommunen tar over

Thorkildsen oppgir til VG at barne- og familieetaten i Oslo kommune nå tar grep: – Nå skal vi sette oss sammen med barn og unge, og starte jobben med å fase ut private kommersielle aktører.

Byråden opplyser at kommunen har jobbet lenge med å se på hvordan de heller kan utvikle tilbud i egen regi - og i samarbeid med ideelle institusjoner og barna selv.

– Vanvittig dyrt

– Kontraktene med private kommersielle går ut i 2021, og da er mitt mål at vi skal avvikle det. Og i mellomtiden er det mye vi kan gjøre med enetiltakene. Enetiltak er vanvittig dyrt, og det bør være mulig å finne gode og rimeligere alternativer. Samtidig vil vi trenge å bygge opp noen helt nye tilbud med nye typer turnuser, bedre tilpasset traumatiserte barns behov, sier Thorkildsen til VG.

For tiden sitter Inga Marte Thorkildsen i forhandlinger med AP og MDG om samarbeidsplattformen for styringen av Oslo de neste fire årene.

Powered by Labrador CMS