En blid og fornøyd skigåer. Maskoter og løypevakter sørger for god stemning blant barna.
En blid og fornøyd skigåer. Maskoter og løypevakter sørger for god stemning blant barna.

Endelig er barnas store festdag i Kollen tilbake! Det gleder både små og store

Etter to år uten Barnas Holmenkolldag, finner arrangementet sted søndag. Arrangøren har morsomme overraskelser på lur.

Publisert

Barnas Holmenkolldag har ikke vært avviklet de to seneste årene som følge av koronapandemien.

Søndag kan Skiforeningen igjen invitere til ett av deres mest verdsatte arrangementer. Selv om det skjer med visse begrensninger og en annerledes inngang enn i et normalår, er det svært gledelig at barnas festdag i Kollen nå står for tur.

— Endelig kan vi komme tilbake til Holmenkollen. Det har vært god respons og folk gleder seg, sier Hilde Laug, som er prosjektleder i foreningen og har det overordnede ansvaret for arrangementet.

Tilpasset alle aldre

Laug forteller at det er satt et tak på 4000 deltakere, etter at det først tirsdag forrige uke ikke lenger var en anbefaling om antallsbegrensning på arrangementer utendørs.

— Foreløpig er det rundt 2500 som er påmeldt. Vi vet av erfaring at mange påmeldinger kommer i løpet av de to siste dagene. I tillegg er det flere som er avventende og lurer på om de havner i isolasjon. Det er også mulig å melde seg på søndag.

Arrangementet er først og fremst for barn i alderen tre til tolv år. De kan bryne seg på fire forskjellige løyper, tilpasset alderen deres, og lengden varierer fra 200 meter til 2,1 kilometer. Nytt for året er at den lengste løypa er kortet ned fra 2,5 kilometer.

— Vi har gardister som deler ut premier, og signalkorpset spiller musikk. Ordføreren og kulturministeren vil være til stede. Det er også mange løypevakter som passer på og heier frem barna, sier Laug.

Nye drakter

Et annet nytt innslag som møter barn og voksne som tar turen til nasjonalanlegget, er at maskotene, Skipp, Sprett, Brumle og Braute, har fått nye drakter.

Maskoter i nye drakter for anledningen.
Maskoter i nye drakter for anledningen.

Barna deles inn i fire puljer, basert på hva som ble valgt under påmeldingen. Den første starter klokka 09.00, mens startskuddet for den siste er klokka 13.30.

Hver pulje består av 1000 deltakere, der de unge skigåerne har én time og femten minutter til rådighet i løypene. Etter det blir det et opphold på et kvarter før neste pulje slipper til.

— Dette er ikke året hvor man kan finne på så mye nytt, men det viktigste er å være på plass igjen og få gjennomført arrangementet. Vi gleder oss veldig. Holmenkollen blir kledd i sin fineste festdrakt av våre frivillige, avslutter Laug.

Powered by Labrador CMS