— Det skyldes en misforståelse at arrangementet ble avholdt i strid med smittevernreglene, forklarer organisasjonen Barn i Vann.

Får bot på 20.000 for brudd på smittevern: Hadde babysvømming på Haukåsen skole i november

Barn i Vann har fått en bot på 20.000 kroner etter at det ble holdt babysvømming på Haukåsen skole i slutten av november. — Vi oppfattet ikke at foreldrene ikke kunne følge barna som før, sier kursarrangøren.

Publisert

Barnesvømmingen fant sted på Haukåsen skole ved Trosterud den 26. november i fjor. Det var samme dag som byrådet forlenget den sosiale nedstengningen i hovedstaden.

Arrangementet, hvor barn og foreldre deltok, brøt dermed med påbudet om at blant annet svømmehaller skulle holde stengt, ifølge VG.

Arrangøren: — Vi misforsto og beklager

Daglig leder Rune Mosgaard i Barn i Vann opplyser at forelegget på 20.000 kroner blir vedtatt. Det skyldes en misforståelse at arrangementet ble avholdt i strid med smittevernreglene, framholder han.

Tross nedstengingen tillot koronaforskriften at organiserte fritidsaktiviteter for barn kunne fortsette

— Vi oppfattet ikke at foreldrene ikke kunne følge barna som før, og det beklager vi selvfølgelig. Da politiet varslet oss, stengte vi ned på timen, sier Mosgaard til VG.

Powered by Labrador CMS