"Kom Fred" er et musikalsk prosjekt laget av barn, unge, frivillige og ansatte i KIGO (Kultur i bydel Gamle Oslo). Da årets fysiske konsert ble avlyst, bestemte de seg for å lage en digital konsert i stedet.

En koronavennlig musikalsk vinterhilsen fra barn og unge i bydel Gamle Oslo. Se videoen "Kom Fred"

— Vi hadde lyst til å gjøre noe hyggelig for og med barna selv om vi ikke kunne avholde fysiske konserter, sier Kaja Vardøen fra Kultur i Gamle Oslo (KIGO). Resultatet ble den digitale forestillingen "Kom Fred".

Publisert

KIGO (Kultur i Gamle Oslo) er en frivillig organisasjon som tilbyr gratis kulturaktiviteter til barn og unge i bydel Gamle Oslo. Hvert år samler organisasjonens ulike kor flere hundre barn, unge og publikummere i skolesaler over hele Gamle Oslo for varmende førjulskonserter. I år fikk ikke barna stått sammen tett i tett og synge.

Et lys i mørke

— Vi hadde lyst til å gjøre noe hyggelig for og med barna likevel, sier Kaja Vardøen fra Kultur i Gamle Oslo (KIGO).

Hun og Sara Lydiksen driver den gratis kulturskolen i bydelen, og bestemte seg i år for å lage en litt annen variant av forestillingen.

Resultatet ble en digital konsert ved navn "Kom fred".

— Viktig å stå sammen

I det musikalske innslaget “Kom fred” er det barn og ungdommer i alle hovedrollene. Hundrevis av barn, unge og frivillige har medvirket i prosessen, i alt fra å lage lyslykter til å synge i studio.

— Prosjektet er ment å samle folk, til tross for at man ikke kan være sammen. At man kan få følelsen av å være med på noe større ved å gjøre en liten del.

— Det er viktig, sier Lydiksen. Det er ikke KIGO alene som har fått til dette. Alle brikkene må med, vi har liksom fått det til sammen.

En koronavennlig vinterhilsen

Prosjektet kom fred er støttet av bydel Gamle Oslo og Oslo musikkråd.

— I fjor hadde KIGO fire egne konsertarrangementer i tillegg til flere oppdrag med til sammen over tusen publikummere i denne tiden før jul.

— I år måtte vi tenke annerledes og søkte allerede i sommer om midler til en koronavennlig musikalsk vinterhilsen, forteller Vardøen til VårtOslo.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.