Bare Jazz må stenge dørene for godt. Til tross for en enorm giverglede fra engasjerte Jazz-elskere og andre folk, kan ikke innehaver Bodil Niska åpne opp stedet igjen.

Bare Jazz-spleis samlet inn over 300 000 kroner på under én dag. Men innehaver Bodil Niska kan ikke gjenåpne stedet

— Vi er dypt takknemlige. Hvis vi hadde hatt en plan for gjenåpning ville disse midlene ha gitt oss grunnlag til å gå videre. Dessverre kan vi ikke kan se noe mulighet for å åpne Bare Jazz i sin nåværende form igjen, sier innehaver Bodil Niska.

Publisert

— Bare Jazz har vært barnet mitt i 24 år. Planen var at jeg skulle stå med gåstol bak disken når barnet var blitt 40 år. Så kommer dette så brått. Og nå har jeg ikke mer å gi, sa innehaver og jazzmusiker Bodil Niska til VårtOslo fredag denne uken.

Torsdag ettermiddag begjærte Bare Jazz i Grensen oppbud og stengte dermed dørene for alltid.

Reaksjonene var kolossale. For mange var Bare Jazz det eneste ordentlige henge-stedet i Oslo, for andre den første kaféen de søkte ly til som nyinnflyttede Osloborgere. Kort tid etter den triste beskjeden ble meldt ble det plutselig opprettet en spleis for den vesle jazz-kaféen.

Bare Jazz i Grensen innehaver Bodil Niska stengte for godt i november 2020 på grunn av korona

Overveldet over givergleden

Totalt 386 004 kroner ble samlet inn av givervillige sjeler i løpet av timene som spleisen var aktiv. Nå er den avsluttet. Innehaver Bodil Niska takker alle som ønsket å bidra.

— Kjære gode Bare Jazz-kunder, og jazzentusiaster. Vi er overveldet over givergleden, entusiasmen, kreativiteten og alle de gode tankene fra dere! Ikke bare ønsker dere Bare Jazz et lengre liv, men dere er til og med villige til å ofre personlige midler for å få det til.

— Vi er dypt takknemlige. Hvis vi hadde hatt en plan for gjenåpning ville disse midlene ha gitt oss grunnlag til å gå videre, skriver hun på spleis.no under giverkampanjen.

– Bare Jazz er en liten kulturperle, det sier til og med musikere, forteller Bodil Niska. Foto: Hilde Kari Nylund

— Vi ser ingen mulighet til å åpne igjen

Til tross for den overveldende støtten fra giverne har ikke Niska og Bare Jazz muligheten til å ta imot den store gaven.

— Dessverre har vi kommet så langt i prosessen med oppbud og stenging at vi ikke kan se mulighet for å åpne Bare Jazz i sin nåværende form igjen. Derfor kan vi heller ikke garantere at vi kan bruke alle pengene dere har gitt på en produktiv måte.

— Vi har altså ingen konkret plan for å kunne åpne dørene, så det virker feil for oss å akseptere denne utrolige gaven. Dette har vært en tung «reise» som har vart siden siste nedstenging, men det er rørende og godt å se hvor mye Bare Jazz har betydd for så mange! Vi kommer til å savne arbeidsplassen vår, men mest alt – dere. Tusen, tusen takk!, skriver hun.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS