Bård Finne stod bak åpningsmålet da Vålerenga slo Skeid 2-1 i cupens tredje runde onsdag kveld. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

Vålerenga fortsatt storebror i hovedstaden etter cupseier mot Skeid

Litt bergensk frisparksmagi sørget for at Vålerenga fortsatt er Oslos beste fotballlag etter at Skeid ble sendt ut av cupen med 2-1-seier på kunstgresset på Nordre Åsen i går kveld.

Alt var duket for fotballfest da Vålerenga og Skeid skulle slåss om tittelen "best i byen" under cupens tredje runde onsdag kveld. Med 2.400 tilskuere rundt kunstgresset på Nordre Åsen lå alt til rette for en cupfest. Kampen ble derimot et lite antiklimaks og på ingen måte den fotballfesten mange hadde håpet på. Etter en tett og jevn batalje ble eliteserie-gutta fra Vålerenga til slutt for sterke for motstanderne fra  PostNord-ligaen.

— Det var kjempedeilig med en seier her. Nå håper vi på fotballfest når vi møter Stabæk hjemme 16. mai, sier  kampens første målscorer, Bård Finne til VårtOslo.

Skeid-treneren skeptisk til dommertrioen

Finnes scoring, som på mange måter ble avgjørende for kamputfallet, var derimot omdiskutert. Skeid-trener Tom Nordlie var lite imponert over kampleder Espen Eskås.

— Vi skulle hatt frispark før det første målet. I tillegg snubler Vålerenga-spilleren i sine egne bein og skal ikke ha frispark, mener Nordlie.

Skeid-spillerne og trener Tom Nordlie var lite fornøyd med dommer Espen Eskås under onsdagens cupkamp mot Vålerenga. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

Nordlie var heller ikke veldig godt fornøyd med dommeravgjørelsene gjennom resten av kampen.

— Vi får veldig mye frispark mot oss i situasjoner som kan gå begge veier. Det er ikke avgjørende for kampen. Men det gjør at vi føler vi får lite igjen for den insatsen vi legger ned, sier han.

Nervøs og kjedelig åpning

Det var før kampen snakket mye om rivaleriseringen mellom de to osloklubbene og mange hadde håpet på et fyrverkeri av en fotballkamp. Første omgang ble det totalt motsatte. Omgangen bar preg av to lag som følte på hverandre og ike tok store sjanser. I tillegg var begge lags passningsspill preget av mye unøyaktighet og feilpassninger.

Skeid yppet seg stadig mot storebror i andre omgang. Men kom til kort. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

Først etter vel tredve minutter livnet kampen til. Først traff Vålerengas Amin Nouri tverliggeren med en kanonkule av et skudd. Like etter på fikk Skeid en kjempemulighet, men Vålerengas sisteskanse for kvelden, Marcus Sandberg, fikk slått til corner.

Bergensk frisparkmagi

De aller fleste av de 2400 tilskuerne hadde nok tatt til takke med 0-0 til pause da Vålerenga etter vel 38 minutter fikk et noe tvilsomt frispark fra vel 22 meter. Opp troppet Vålerengas bergenser Bård Finne. Fra litt til venstre klinte han ballen utagbart ned i hjørnet til Skeid-keeper Emil Fiskvik.

— Det var veldig deilig å se den gå inn. Vi trengte en scoring før pause, sier en lykkelig målscorer.

Comeback fra Skeid

Etter 1-0 til pause, var det Vålerenga som åpnet klart best etter hvilen. Etter åtte minutter kunne lagets nye midtstopperklippe Felipe Carvalho bredside inn sitt tredje mål på tre kamper. Carvalho er virkelig i ferd med å bli den forsvarsbautaen østkantklubben har mangla siden Erik "Panzer" Hagen la fotballskoene på hylla.

Vålerenga-spillerne kunne til skutt juble over cupseier mot Skeid med supporterne. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

Eter dette virket det som gutta fra østkanten sovnet. Skeid tok over banespillet og skapte flere muligheter,. Etter 68 minutter fikk de også et mål. Johannes Nunez Goody overlistet Marcus Sandberg og det var igjen liv i kampen. Etter dette skapte Skeid flere farlige sjanser med ballen ville ikke inn. Da dommer Eskås blåste av kampen, kunne Vålerenga-spillerne juble.

— Vi spiller en grei kamp og er videre til fjerde runde, oppsummerer assistenttrener Håkon Lunow.

Vålerenga møter Tromsø borte i cupens fjerde runde.