Under taket i sykkelhotellet på Oslo S. kan du sette fra deg sykkelen din. Foto: Bymiljøetaten
Under taket i sykkelhotellet på Oslo S. kan du sette fra deg sykkelen din. Foto: Bymiljøetaten

I dag åpner Oslos første sykkelhotell på Oslo S

Nå kan du sjekke inn sykkelen din ved sykkelhotellet på Oslo S, Oslos første sykkelhotell.

Publisert

Et sykkelhotell er sykkelparkering av høy kvalitet der du kan parkere sykkelen din trygt og tørt. Der kan pendlere og andre reisende sette fra seg sykkelen og hoppe på toget, trikken eller bussen.

Sykkelhotellet er lokalisert mellom flytogterminalen og P-huset på sjøsiden av Oslo S, med inngang fra Christian Frederiks plass og fra P-huset og med kort vei til perrongene.

Sykkelhotellet på Oslo S

  • Adgang fås via appen Sykkelhotell Oslo, som er utviklet av Oslo kommune.
  • Et abonnement varer i 30 dager og koster 50 kroner.
  • Etter hvert som det etableres nye sykkelhoteller i Oslo, vil disse også inkluderes i prisen.
  • Bane NOR Eiendom er grunneier og har vært byggherre, men sykkelhotellet er finansiert og driftet av Oslo kommune.
  • Sykkelhotellet er et tilbud for pendlere og andre reisende med behov for trygg sykkelparkering.

Sykkelhotellet er selvbetjent, med adgang via appen Sykkelhotell Oslo. Det har plass til omlag 160 sykler, med fem spesialtilpassede stativer til lastesykler. Det er i tillegg utstyrt med en servicestasjon med verktøy, slik at det blir mulig å fylle luft i dekkene og utføre enklere vedlikehold på sykkelen.

Sykkelhotellet er kameraovervåket og tilknyttet vaktsentralen på Oslo S, noe som reduserer risikoen for tyveri og hærverk, ifølge en pressemelding fra bymiljøetaten.

Allerede 13 sykkelhoteller

Sykkelhotellet etableres av Oslo kommune og Bane NOR. Bane NOR har allerede etablert 13 sykkelhoteller på togstasjoner rundt om i landet og har høstet mange gode erfaringer.

– Vi er glad for at Oslo S, Norges største knutepunkt, endelig får sitt eget sykkelhotell. Nå kan oslofolk parkere sykkelen sin trygt og tørt ved stasjonen. Vår erfaring viser at et sykkelhotell får flere togreisende til å sykle til stasjonen, noe som er bra både for helsa, miljøet og trafikksituasjonen, sier konserndirektør for Bane NOR Eiendom, Petter Eiken.

Minst ett sykkelhotell i året

Og dette er bare starten. Bymiljøetaten ønsker å etablere sykkelhotell ved viktige kollektivknutepunkt også i de ytre bydelene.

– Vårt mål er å etablere minst ett sykkelhotell i året. Vi har store ambisjoner for neste år. Da er planen å bygge to nye, henholdsvis på Grorud og Ryen, sier direktør i Sykkelprosjektet, Rune Gjøs.

Designet på sykkelhotellene på Ryen og Grorud T-banestasjoner er utarbeidet av R+F+S Arkitekter, som vant en plan- og designkonkurranse arrangert av Oslo og Bærum kommune og FutureBuilt.

Slik vil det nye sykkelhotellet på Ryen se ut. Foto: Bymiljøetaten
Slik vil det nye sykkelhotellet på Ryen se ut. Foto: Bymiljøetaten

Satser på sykkelparkering

Etablering av sykkelhoteller er en del av en større satsning på sykkelparkering i Oslo kommune. Blant annet satses det på å øke antallet sykkelparkeringsplasser ved skolene og andre kommunale virksomheter.

Powered by Labrador CMS